Weerbericht Amsterdam

Amsterdam, The Netherlands 

Gedeeltelijk bewolkt
zaterdag 12/20 0%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Minimaal 6C.
Gedeeltelijk bewolkt
Morgen 12/21 20%
Gedeeltelijk bewolkt
Overwegend bewolkt en winderig. Maximaal 9C. Wind uit het WZW van 30 tot 50 km/u. Windstoten kunnen af en toe meer dan 65 km/u bereiken.
Regen
Maandag 12/22 30%
Regen
Middagmotregen, winderig. Maximaal 11C. Wind uit het WZW van 40 tot 55 km/u.
Kans op regen
Dinsdag 12/23 40%
Kans op regen
Winderig met lichte regen in de middag. Maximaal 11C. Wind uit het WZW van 30 tot 50 km/u. Kans op regen 40%.
Kans op regen
Woensdag 12/24 60%
Kans op regen
Regenbuien. Maximaal 9C. Wind uit het WZW van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 60%.
Kans op regen
Donderdag 12/25 40%
Kans op regen
Regenbuien. Maximaal 7C. Wind uit het WNW van 25 tot 40 km/u. Kans op regen 40%.

De Nederlandse hoofdstad Amsterdam is met een inwonersaantal van 800.000 de grootste stad van Nederland. De Nederlandse stad staat bekend om haar prachtige grachtengordels, de vele musea en de grote evenementen die in de stad worden gehouden. Amsterdam staat daarnaast ook bekend als een vrije stad waar veel verschillende nationaliteiten naast elkaar leven. Er wonen maar liefst 177 verschillende nationaliteiten in de stad: dit is wereldwijd een record. Ook kent Amsterdam bekende inwoners. Zo hebben onder andere Karel Appel en Rembrandt van Rijn in deze stad gewoond.

Het klimaat en de weersomstandigheden in Amsterdam
De gemiddelde temperaturen liggen in Amsterdam tussen de 0 °C en de 21 °C. Dit zijn echter ook de exacte gemiddelde temperaturen van Nederland. De warmste maanden van het jaar zijn in Amsterdam de maanden juni, juli en augustus. In deze maanden ligt de maximum gemiddelde temperatuur op 21 °C en de minimum gemiddelde temperatuur ligt op 10 °C. De zomermaanden zijn echter warm en door de drukte in de stad kunnen deze als benauwd worden ervaren. De stad is beter te bezoeken in de herfst of in de lente. In deze seizoenen liggen de temperaturen tussen de 1 °C en 18 °C. In de herfst valt echter meer regen dan in de lente. In de herfst valt er gemiddeld 61 tot 100 milliliter water per maand, terwijl dit in de lente ligt op een gemiddelde van 31 tot 60 milliliter per maand. In de wintermaanden is het in de hoofdstad het koudst. In de maanden januari, februari en maart liggen de temperaturen tussen de 0 °C en de 8 °C. Het aantal uren zon verschilt echter ook per dag. In de zomer ligt het aantal zonuren gemiddeld op 7 uur per dag, terwijl deze in de winter slechts één à twee uur per dag schijnt.