Weerbericht Antwerpen
 

Helder
Vandaag 02/23 0%
Helder
Overwegend helder. Aanhoudend koud. Maximaal 4C. Wind uit het ONO van 15 tot 30 km/u.
Helder
Morgen 02/24 0%
Helder
Overwegend helder. Aanhoudend koud. Maximaal 5C. Wind uit het ONO van 15 tot 30 km/u.
Helder
Zondag 02/25 0%
Helder
Overwegend helder. Aanhoudend koud. Maximaal 2C. Wind uit het ONO van 15 tot 30 km/u.
Gedeeltelijk bewolkt
Maandag 02/26 0%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Aanhoudend koud. Maximaal 1C. Wind uit het NO van 15 tot 30 km/u.
Helder
Dinsdag 02/27 0%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 1C. Wind uit het NO van 15 tot 25 km/u.
Gedeeltelijk bewolkt
Woensdag 02/28 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal -1C. Wind uit het ONO van 15 tot 25 km/u.

Antwerpen is zowel een gemeente in het land België als de hoofdstad van deze provincie. Het is de grootste gemeente in België met 512.000 inwoners begin 2013. Net als in de rest van België, kent Antwerpen een gematigd zeeklimaat. Hier zijn de winters zacht en de zomers mild. In de stad daalt de temperatuur ’s avonds minder snel wegens de vele bebouwing. Zwoele zomeravonden zijn hier dus prima te beleven. Meer weten over het klimaat in Antwerpen? We vertellen je in dit artikel meer over het voorjaar, de zomer, het najaar en de winter in Antwerpen.

Voorjaar en zomer

De grootste temperatuurschommelingen komen voor in de maanden maart tot en met mei. Soms bestaat er zelfs twintig graden verschil binnen één etmaal. Het kan ’s nachts vriezen en overdag lekker warm zijn met een temperatuur boven de 20 graden. In de zomer is dit nog beter: elke dag gemiddeld tussen de 20 en 25 graden Celcius. Antwerpen heeft tussen de 30 en 40 zomerse dagen per jaar met soms een uitschieter naar 50 dagen. Dit kan ook gepaard gaan met regen: het regent en onweert dan 10 dagen vrij heftig, maar dit duurt ook maar vrij kort.

Najaar en winter

Het najaar is minstens zo onvoorspelbaar als het voorjaar: het kan vriezen en het kan dooien. De meeste dagen in de herfst zijn guur, winderig en nat. In de winter wordt het kouder en vriest het gemiddeld 40 tot 60 dagen per jaar in Antwerpen. Tien dagen per jaar komt de temperatuur de hele dag niet boven de 0 graden uit. Sneeuwval is dus niet schaars, maar lang liggen blijft het niet. Meestal is het in de periode november tot en met maart dezelfde dag nog verdwenen.