Weerbericht Barcelona
 

Helder
zaterdag 03/17 0%
Helder
Regenbuien vroeg. Minimaal 5C.
Helder
Morgen 03/18 10%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 14C. NW wind draaiend naar ZO bij 15 tot 25 km/u.
Kans op regen
Maandag 03/19 80%
Kans op regen
Middagonweersbuien. Maximaal 15C. Wind uit het W van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 80%.
Geheel bewolkt
Dinsdag 03/20 10%
Geheel bewolkt
Bewolkt. Maximaal 13C. Wind uit het NW van 15 tot 25 km/u.
Helder
Woensdag 03/21 0%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 13C. NNW wind draaiend naar Z bij 15 tot 25 km/u.
Helder
Donderdag 03/22 0%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 12C. Wind uit het WZW van 10 tot 15 km/u.

Wanneer je in Nederland op straat zult vragen wat de hoofdstad van Spanje is, zullen toch een aantal mensen Barcelona als antwoord geven. Niet zo gek vanwege het feit dat veel toeristen naar Barcelona reizen. Het is een zeer populaire bestemming. Het is zelfs met de auto vanuit Nederland goed te doen. Barcelona ligt aan de Middellandse zee, ideaal voor degenen die een stedentrip willen combineren met wat dagen strand. Velen zullen echter weten dat Madrid de hoofdstad van Spanje is. Barcelona heeft zichzelf wel degelijk op de kaart gezet als tweede grootste stad van Spanje. Bekende hoogtepunten zijn Park Guell, de Sagrada Familia en natuurlijk de La Rambla. Wie van voetbal houdt, mag het stadion Camp Nou niet overslaan. Hier worden de wedstrijden gespeeld door FB Barcelona, één van de belangrijkste voetbalclubs ter wereld.

Klimaat Barcelona

De stad Barcelona kent een mediterraan klimaat, oftewel zachte winters en zwoele zomers. Een koele zeebries waait vaak landinwaarts en tempert de gemiddelde temperatuur. De eerste warme dagen beginnen al in maart. De temperatuur kan dan al zo’n 20 graden Celsius zijn en dit kan aanhouden tot midden november. De luchtvochtigheid kan oplopen tot 70%.

Ideale vakantiebestemming

Barcelona is een ideale vakantiebestemming, ook voor degenen die graag kamperen. ’s Nachts is het in de zomer nog zo’n 20 graden Celsius en er valt nauwelijks regen in de zomermaanden. Wanneer het toch regent, valt het echter met bakken tegelijk naar beneden. Dit worden geconcentreerde hoosbuien genoemd, iets wat het mediterrane klimaat typeert. Bovendien valt er slechts een beperkt aantal dagen per jaar regen. ’s Winters is er kans op wat sneeuwval, maar dit is minimaal. Over het algemeen kun je er in de winter prima verblijven: het is er mild met zachte temperaturen, weinig regen en redelijk wat zon.