Weerbericht Blankenberge

[weatherslider id=”223″]


 

Regen
Vandaag 11/23 70%
Regen
Winderig, regenperioden in de ochtend. Maximaal 13C. Wind uit het ZW van 40 tot 55 km/u. Kans op regen 80%. Windstoten kunnen af en toe meer dan 80 km/u bereiken.
Kans op regen
Morgen 11/24 50%
Kans op regen
Ochtendbuien. Koeler wordend. Maximaal 8C. Wind uit het WNW van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 50%.
Kans op regen
Zaterdag 11/25 50%
Kans op regen
Regenbuien. Kouder wordend. Maximaal 6C. Wind uit het WNW van 25 tot 40 km/u. Kans op regen 50%.
Kans op regen
Zondag 11/26 50%
Kans op regen
Winderig met regenbuien. Maximaal 8C. Wind uit het W van 30 tot 50 km/u. Kans op regen 50%.
Regen
Maandag 11/27 90%
Regen
Regen en wind. Maximaal 9C. Wind uit het ZW van 30 tot 50 km/u. Kans op regen 90%. Regenval ongeveer 6 mm.
Kans op regen
Dinsdag 11/28 50%
Kans op regen
Regenbuien. Maximaal 7C. Wind uit het WNW van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 60%.

Blankenberge is een plaats aan de kust van België. Het ligt in de Belgische provincie West-Vlaanderen. Het is één van de belangrijkste kustplaatsen, wat terug te zien is aan het aantal toeristen en het aantal hotels dat gereserveerd wordt .’s Zomers kan het erg drukken worden in het kustplaatsje. Tijdens de zomermaanden worden er zelfs toeristentreinen ingezet om alle toeristen te kunnen vervoeren. Ook de lange boulevard biedt genoeg vermaak voor iedereen; ouderen, jongeren, gezinnen met kinderen. Je kunt er heerlijk op het terras zitten, leuk winkelen of een zomers biertje drinken in een van de vele cafés die het kustplaatsje rijk is.

Klimaat Blankenberge

Er waait vaak een warme Atlantische golfstroom over Blankenberge, wat ervoor zorgt dat het zeeklimaat gematigd wordt. De winters zijn mild, maar kunnen hierdoor fris aanvoelen. De zomers kunnen tevens koel aanvoelen met een gemiddelde temperatuur van 19 graden Celsius. De gemiddelde minimum temperatuur komt niet vaak onder de 2 graden Celsius. Zo vriest het ook niet vaak in Blankenberge. Het regent er wel vrij veel. Zo kent de winter er gemiddeld 20 dagen regen per maand en de zomer nog steeds gemiddeld 14 dagen regen. ’s Zomers is het er goed uit te houden voor dagjesmensen. Ook wanneer je van plan bent voor een langere periode in Blankenberge te verblijven, zit je goed. De frisse wind die vanaf de kust over het plaatsje waait, zorgt voor een aangename zomerse verkoeling. In juli en augustus heb je bovendien een grote kans op perioden met zon.