Weerbericht Brasschaat

[weatherslider id=”329″]


 

Regen
Vandaag 11/23 100%
Regen
Regen en wind. Maximaal 14C. Wind uit het ZW van 30 tot 50 km/u. Kans op regen 100%. Windstoten kunnen af en toe meer dan 65 km/u bereiken.
Regen
Morgen 11/24 80%
Regen
Bewolkt met ochtendregen. Koeler wordend. Maximaal 9C. Wind uit het W van 10 tot 15 km/u. Kans op regen 80%.
Kans op regen
Zaterdag 11/25 40%
Kans op regen
Ochtendbuien. Kouder wordend. Maximaal 6C. Wind uit het W van 10 tot 15 km/u. Kans op regen 50%.
Kans op regen
Zondag 11/26 50%
Kans op regen
Regenbuien. Maximaal 7C. Wind uit het WZW van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 40%.
Regen
Maandag 11/27 90%
Regen
Zich in de middag ontwikkelende lichte regen. Maximaal 8C. Wind uit het ZW van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 80%.
Kans op regen
Dinsdag 11/28 50%
Kans op regen
Regenbuien. Maximaal 7C. Wind uit het WZW van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 80%.

Het plaatsje Brasschaat ligt in de provincie Antwerpen in België. Deze gemeente telt ongeveer 37.000 inwoners, die deels bestaan uit Belgen en deels uit Nederlanders die zich daar gevestigd hebben. Brasschaat is rijk aan diverse bossen en parken en heeft enkele grote natuurparken. Het plaatsje ligt dicht tegen de Nederlandse grens aan en heeft te maken met een gematigd zeeklimaat, waarin milde winters worden afgewisseld met milde zomers. Er valt vrij veel neerslag gedurende het gehele jaar. Je zult dus niet snel hoge pieken of diepe dalen verwachten in de temperatuur. Dit alleen al maakt Brasschaat tot een ideale bestemming om heerlijk bij te komen op een terrasje of gezellig te winkelen.

Mild weer in Brasschaat

Milde winters en milde zomers maken Brasschaat tot een gematigd zeeklimaat. De gemiddelde inwoner van Brasschaat weet dat er regelmatig een buitje over het plaatsje kan trekken en dat de nodige regendruppels het land in bloei zetten. In de maanden maart tot en met september ligt het aantal regendagen per maand gemiddeld lager, deze schommelen tussen de veertien en zeventien, dan in de maanden oktober tot en met februari, waarin het gemiddeld negentien dagen in de maand regent. Daarentegen schijnt het zonnetje in de zomermaanden weer wat vaker. De temperatuur ligt tussen de 12 °C en de 23 °C in de maanden juni, juli, augustus en september. Tijdens de winter (december, januari en februari) komt de temperatuur vrijwel niet onder het vriespunt, en kun je een maximum temperatuur verwachten van 7 °C. Het milde weer in Brasschaat zorgt ervoor dat je dan ook prima kunt vertoeven in deze gezellige plaats.