Weerbericht Brugge
 

Gedeeltelijk bewolkt
Vandaag 01/19 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 6C. Wind uit het WZW van 15 tot 30 km/u.
Kans op regen
Morgen 01/20 80%
Kans op regen
Lichte regen. Maximaal 4C. Wind uit het WZW van 10 tot 15 km/u. Kans op regen 80%.
Regen
Zondag 01/21 90%
Regen
Zich in de middag ontwikkelende regen. Maximaal 4C. Wind uit het Z van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 90%. Regenval ongeveer 6 mm.
Kans op regen
Maandag 01/22 40%
Kans op regen
Regenbuien. Maximaal 10C. Wind uit het W van 25 tot 40 km/u. Kans op regen 40%.
Merendeels bewolkt
Dinsdag 01/23 20%
Merendeels bewolkt
Overwegend bewolkt. Maximaal 11C. Wind uit het ZW van 15 tot 30 km/u.
Geheel bewolkt
Woensdag 01/24 20%
Geheel bewolkt
Bewolkt. Maximaal 12C. Wind uit het ZZW van 25 tot 40 km/u.

Brugge is sprookjesachtig met haar vele hofjes, schitterende koopmanshuizen en het Belfort. Smalle straatjes representeren de 17e eeuw en doen denken aan het oude Brugge toen deze stad nog het hart was van de handel in het westen. Je vindt er vele musea en bezienswaardigheden. Brugge is het hele jaar door geschikt voor een bezoekje. Waarom? Het klimaat is vrij zacht; net wat zachter dan in Nederland. Dit komt doordat de zee hier invloed op heeft. De ligging is centraal en ook goed te combineren met een dagje strand met een afstand van vijf kilometer tot aan de kust.

Maritiem

In Brugge heerst een maritiem klimaat, net zoals in de rest van België. Dit klimaat wordt ook wel een (gematigd) zeeklimaat genoemd. Dit klimaat – in tegenstelling tot het continentaal klimaat – heeft zachte winters, koele zomers en neerslag het hele jaar door. Dit komt door een warme golfstroom afkomstig uit de Atlantische oceaan, die minder onderhevig is aan prominent aanwezige winden uit het westen en zuidwesten. Depressies komen dan ook vaak uit westelijke richting en het wordt regenachtig als er ten zuiden van België een sterk hogedrukgebied ligt. Dezelfde westelijke stroming zorgt voor mild en nat weer in de winter. Dit resulteert tevens in zomers die niet erg heet zijn (gemiddeld 20 graden Celcius). Natuurlijk is er ook een uitzondering op de regel. Als er een sterke oostelijke stroming staat, wordt de invloed van het zeewater stukken minder. Hierdoor kunnen de temperaturen meer stijgen dan gewoonlijk, wat resulteert in warme zomers.