Weerbericht Brussel

[weatherslider id=”2″]


 

Regen
Vandaag 11/23 80%
Regen
Regen en wind. Maximaal 15C. Wind uit het ZW van 30 tot 50 km/u. Kans op regen 90%. Windstoten kunnen af en toe meer dan 65 km/u bereiken.
Kans op regen
Morgen 11/24 60%
Kans op regen
Ochtendbuien. Koeler wordend. Maximaal 11C. Wind uit het W van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 60%.
Kans op regen
Zaterdag 11/25 50%
Kans op regen
Middagregenbuien. Kouder wordend. Maximaal 6C. Wind uit het W van 10 tot 15 km/u. Kans op regen 50%.
Gedeeltelijk bewolkt
Zondag 11/26 20%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 7C. Wind uit het WZW van 15 tot 30 km/u.
Kans op regen
Maandag 11/27 80%
Kans op regen
Zich in de middag ontwikkelende lichte regen. Maximaal 7C. Wind uit het ZW van 25 tot 40 km/u. Kans op regen 80%.
Regen
Dinsdag 11/28 60%
Regen
Regen. Maximaal 7C. Wind uit het ZW van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 70%.

De hoofdstad van België, Brussel, is centraal gelegen in het land. Deze enorme stad kent vele gezichten, en staat onder andere bekend om de standplaats van het Europees parlement, chique winkelstraten, gezellige cafés en diverse culturele uitspattingen, zoals het Atomium. Deze stad is dan ook zeker een bezoekje waard. Vrijwel heel België kent een gematigd zeeklimaat, zo ook de hoofdstad Brussel. De invloeden van de Noordzee, in combinatie met de centrale ligging van de stad, zorgen voor onvoorspelbare weersverwachtingen en wisselvallige klimaatveranderingen. Waar de Noordzee aan de kust zorgt voor een hogere temperatuur in de winter, liggen de temperaturen in het midden van het land juist vaak wat lager.

Brussel en haar klimaat

Het hele jaar door teisteren diverse regenbuien de stad Brussel. Er valt jaarlijks ruim 800 mm aan regen, die statistisch gezien vrij gelijkmatig over het jaar verdeeld is. Nu zullen er in de wintermaanden allicht wat meer regenbuien over het land trekken, maar je kunt niet verwachten dat de zomer vrij blijft van een buitje hier en daar. Toch heeft de stad ook haar nodige zonnestralen. Brussel kent ongeveer 1400 zonuren per jaar, en heeft de grootste pieken qua zonuren in de maanden mei, juni, juli en augustus. De temperaturen liggen in deze maanden ook tussen de 11 °C en de 23 °C. Zoals gezegd is de zonzekerheid in deze maanden ook het grootst. Een prima temperatuur voor een dagje door deze mooie stad. In de wintermaanden (november, december, januari en februari) kun je temperaturen verwachten tussen het vriespunt (0 °C) en 8 °C met regelmatig een flinke regenbui.