Weerbericht De Panne
 

Helder
Vandaag 02/25 0%
Helder
Gedeeltelijk bewolkt. Aanhoudend koud. Maximaal 3C. Wind uit het ONO van 15 tot 30 km/u.
Helder
Morgen 02/26 0%
Helder
Overwegend helder. Aanhoudend koud. Maximaal 1C. Wind uit het ONO van 25 tot 40 km/u.
Gedeeltelijk bewolkt
Dinsdag 02/27 0%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 1C. Wind uit het ONO van 15 tot 25 km/u.
Helder
Woensdag 02/28 0%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 0C. Wind uit het O van 25 tot 40 km/u.
Gedeeltelijk bewolkt
Donderdag 03/01 0%
Gedeeltelijk bewolkt
Bewolkt en winderig. Maximaal 1C. Wind uit het O van 30 tot 50 km/u.
Korrelhagel
Vrijdag 03/02 70%
Korrelhagel
Winterse neerslag in de ochtend. Maximaal 3C. Wind uit het OZO van 25 tot 40 km/u. Kans op neerslag 70%.

De Panne ligt in het westen van België, in de provincie West-Vlaanderen. Er wonen in De Panne ongeveer 10.000 inwoners, en de stad ligt op een kleine afstand van Frankrijk. De Panne is een zeer populaire badplaats in België. Naast dat De Panne een populaire badplaats is, ligt er ook veel natuur in de gemeente en zijn er een hoop bezienswaardigheden zoals kerken en monumenten. Ook ligt er in de buurt een bekend attractiepark. Het klimaat dat in De Panne heerst is een gematigd regenklimaat. De gemeente kent zachte winters en warme zomers.

Weersomstandigheden en het klimaat in De Panne

De gemeente De Panne kent zwoele zomers en zachte winters. Het gebied is het beste te bezoeken in het voorjaar. In het voorjaar liggen de temperaturen gemiddeld tussen de 18 °C en de 5 °C in de maanden april, mei en juni. De reden dat de stad het beste in deze periode kan worden bezocht is dat er aanzienlijk minder neerslag valt in de voorjaarsmaanden dan in de andere maanden. Gedurende het voorjaar valt er gemiddeld 31 tot 60 millimeter neerslag. De overige maanden valt er in De Panne gemiddeld een neerslag van 61 tot 100 millimeter.

De temperaturen verschillen in De Panne per seizoen. De warmste maanden zijn de maanden juli, augustus en september. In deze maanden liggen de temperaturen gemiddeld tussen de 21 °C en 11 °C. De koudste maanden zijn de maanden december, januari en februari. In deze maanden kunnen de temperaturen variëren tussen de 1 °C en 7 °C. Het gemiddelde aantal zonuren liggen in De Panne gelijk aan de rest van België. In de zomer schijnt de zon gemiddeld zeven uur per dag, terwijl dit in de winter twee uur per dag is.