Weerbericht De Panne
 

Gedeeltelijk bewolkt
zaterdag 06/23 20%
Gedeeltelijk bewolkt
Regenbuien vroeg. Minimaal 11C.
Gedeeltelijk bewolkt
Morgen 06/24 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 17C. Wind uit het N van 15 tot 25 km/u.
Gedeeltelijk bewolkt
Maandag 06/25 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 20C. Wind uit het N van 10 tot 15 km/u.
Helder
Dinsdag 06/26 10%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 21C. Wind uit het NO van 15 tot 25 km/u.
Helder
Woensdag 06/27 10%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 22C. Wind uit het NO van 15 tot 30 km/u.
Helder
Donderdag 06/28 10%
Helder
Overwegend helder. Warm. Maximaal 24C. Wind uit het NO van 15 tot 30 km/u.

De Panne ligt in het westen van België, in de provincie West-Vlaanderen. Er wonen in De Panne ongeveer 10.000 inwoners, en de stad ligt op een kleine afstand van Frankrijk. De Panne is een zeer populaire badplaats in België. Naast dat De Panne een populaire badplaats is, ligt er ook veel natuur in de gemeente en zijn er een hoop bezienswaardigheden zoals kerken en monumenten. Ook ligt er in de buurt een bekend attractiepark. Het klimaat dat in De Panne heerst is een gematigd regenklimaat. De gemeente kent zachte winters en warme zomers.

Weersomstandigheden en het klimaat in De Panne

De gemeente De Panne kent zwoele zomers en zachte winters. Het gebied is het beste te bezoeken in het voorjaar. In het voorjaar liggen de temperaturen gemiddeld tussen de 18 °C en de 5 °C in de maanden april, mei en juni. De reden dat de stad het beste in deze periode kan worden bezocht is dat er aanzienlijk minder neerslag valt in de voorjaarsmaanden dan in de andere maanden. Gedurende het voorjaar valt er gemiddeld 31 tot 60 millimeter neerslag. De overige maanden valt er in De Panne gemiddeld een neerslag van 61 tot 100 millimeter.

De temperaturen verschillen in De Panne per seizoen. De warmste maanden zijn de maanden juli, augustus en september. In deze maanden liggen de temperaturen gemiddeld tussen de 21 °C en 11 °C. De koudste maanden zijn de maanden december, januari en februari. In deze maanden kunnen de temperaturen variëren tussen de 1 °C en 7 °C. Het gemiddelde aantal zonuren liggen in De Panne gelijk aan de rest van België. In de zomer schijnt de zon gemiddeld zeven uur per dag, terwijl dit in de winter twee uur per dag is.