Weerbericht Den Haag
 

Helder
Vandaag 02/25 10%
Helder
Overwegend helder. Aanhoudend koud. Maximaal 2C. Wind uit het ONO van 25 tot 40 km/u.
Helder
Morgen 02/26 0%
Helder
Overwegend helder. Aanhoudend koud. Maximaal 0C. Wind uit het ONO van 15 tot 30 km/u.
Gedeeltelijk bewolkt
Dinsdag 02/27 0%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 1C. Wind uit het ONO van 15 tot 25 km/u.
Gedeeltelijk bewolkt
Woensdag 02/28 0%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt en winderig. Maximaal -2C. Wind uit het O van 30 tot 50 km/u.
Gedeeltelijk bewolkt
Donderdag 03/01 0%
Gedeeltelijk bewolkt
Overwegend bewolkt en winderig. Maximaal 0C. Wind uit het O van 40 tot 55 km/u.
Korrelhagel
Vrijdag 03/02 50%
Korrelhagel
Winderig met lichte winterse neerslag in de middag. Maximaal 1C. Wind uit het O van 30 tot 50 km/u. Kans op neerslag 50%. Sneeuwtoename en winterse neerslag van minder dan 2 cm.

De stad Den Haag is met een inwonersaantal van 510.000 de op twee na grootste stad van Nederland. Den Haag is, met de regering en het parlement, één van de belangrijkste steden van Nederland. Daarnaast zitten ook de ministeries, ambassades en het internationale gerechtshof in Den Haag. Naast dat Den Haag een standplaats is voor vele (internationale) politieke zaken, is de stad Den Haag ook een mooie stad om te bezoeken. Zo kent de stad vele bekende bezienswaardigheden, zoals het Mauritshuis, Madurodam en het Vredespaleis.

De weersomstandigheden en het klimaat in Den Haag
De stad Den Haag ligt dicht aan de kust, het klimaat wordt in deze stad dan ook beïnvloed door de zee. De gemiddelde temperaturen liggen in Den Haag, net als in de meeste andere steden in Nederland, tussen de 0 °C en de 21 °C. De warmste maanden zijn in deze stad de maanden juni, juli en augustus. De gemiddelde temperaturen liggen in deze maanden tussen de 10 °C en 21 °C. De koudste maanden zijn daarentegen de maanden december, januari en februari. In deze maanden liggen de gemiddelde temperaturen tussen de 0 °C en de 6 °C. In de herfst en in de lente liggen de temperaturen over het algemeen tussen de 2 °C en de 19 °C. De meeste regen valt in deze stad in de maanden juni tot en met januari. In deze maanden valt er gemiddeld 61 tot 100 millimeter neerslag. In de maanden februari, maart, april en mei is de gemiddelde neerslag 31 tot 60 millimeter. Het gemiddelde aantal zonuren verschilt per maand. In de maand december schijnt de zon met één uur per dag het minste. In de maanden mei en juni schijnt de zon het meeste met 7 uur per dag.