Weerbericht Duitsland 

Gedeeltelijk bewolkt
Morgen 12/18 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 1C. Wind uit het ZO van 10 tot 15 km/u.
Merendeels bewolkt
Dinsdag 12/19 20%
Merendeels bewolkt
Bewolkt. Maximaal 2C. Windkracht W en wisselend.
Sneeuw
Woensdag 12/20 40%
Sneeuw
Lichte regen en mist. Maximaal 2C. Windkracht ZZW en wisselend. Kans op regen 40%.
Kans op regen
Donderdag 12/21 70%
Kans op regen
Lichte regen in de ochtend. Maximaal 5C. Wind uit het WNW van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 50%.
Kans op regen
Vrijdag 12/22 60%
Kans op regen
Regenbuien. Maximaal 5C. Wind uit het WNW van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 60%.
Helder
Zaterdag 12/23 10%
Helder
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 3C. Wind uit het NW van 15 tot 25 km/u.

Duitsland heeft de grootste bevolking van de Europese Unie met ruim 81 miljoen inwoners. Van noord naar zuid loopt dit land langzaam maar zeker omhoog tot er een hoogteverschil van maar liefst 3 kilometer ontstaat tussen de twee uitersten. In het noorden van Duitsland heerst er een zeeklimaat en in het zuiden – aan de grens met Oostenrijk – een hooggebergteklimaat. Typisch is dat het in het zuiden warmer is dan je in eerste instantie zou verwachten. Dit komt door de warme, droge wind die aan de noordzijde van de Alpen waait, ook wel “de föhn” genoemd. Deze wind waait voornamelijk in de streek Beieren.

Stabiel

Over het algemeen wordt het klimaat in Duitsland grotendeels bepaald door de gematigde westenwinden die vanuit de Noordzee en Atlantische Oceaan komen. Temperatuurschommelingen zijn er niet en hiermee blijven extreme weersituaties dan ook uit. Hoewel het klimaat in het oosten soms neigt naar een landklimaat, overheersen de eigenschappen van een zeeklimaat toch net wat meer.

Juli is de warmste maand met 17 tot 20°C. In januari is het met gemiddelde temperaturen van -6 tot -1°C de koudste maand van het jaar. De meeste neerslag valt in de Alpen: meer dan 2000 millimeter. De minste regen valt in de Laagvlakte: 500-700 millimeter. Hier lijkt het klimaat op dat van Nederland en Engeland. In Oost-Berlijn ligt het vaakst sneeuw: veertig dagen per jaar. In het westen is dit ongeveer 25 dagen per jaar. In het oosten en zuiden worden de winters steeds strenger en de zomers steeds droger en heter.