Weerbericht Duitsland 

Disruption due to wind from 9AM CET SAT until 9PM CET SAT

Issued:
1:00 AM GMT op 17 maart 2018
Expires:
Gedeeltelijk bewolkt
zaterdag 03/17 0%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Minimaal -6C.
Helder
Morgen 03/18 0%
Helder
Bitter koud. Overwegend helder. Maximaal 1C. Wind uit het ONO van 25 tot 40 km/u.
Helder
Maandag 03/19 0%
Helder
Overwegend helder. Niet zo koud. Maximaal 6C. Wind uit het NO van 10 tot 15 km/u.
Sneeuwbuien
Dinsdag 03/20 40%
Sneeuwbuien
Ochtendsneeuwbuien. Maximaal 6C. Wind uit het NNW van 15 tot 25 km/u. Kans op sneeuw 40%.
Helder
Woensdag 03/21 10%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 6C. Wind uit het W van 10 tot 15 km/u.
Merendeels bewolkt
Donderdag 03/22 20%
Merendeels bewolkt
Overwegend bewolkt. Maximaal 5C. Wind uit het WZW van 15 tot 25 km/u.

Duitsland heeft de grootste bevolking van de Europese Unie met ruim 81 miljoen inwoners. Van noord naar zuid loopt dit land langzaam maar zeker omhoog tot er een hoogteverschil van maar liefst 3 kilometer ontstaat tussen de twee uitersten. In het noorden van Duitsland heerst er een zeeklimaat en in het zuiden – aan de grens met Oostenrijk – een hooggebergteklimaat. Typisch is dat het in het zuiden warmer is dan je in eerste instantie zou verwachten. Dit komt door de warme, droge wind die aan de noordzijde van de Alpen waait, ook wel “de föhn” genoemd. Deze wind waait voornamelijk in de streek Beieren.

Stabiel

Over het algemeen wordt het klimaat in Duitsland grotendeels bepaald door de gematigde westenwinden die vanuit de Noordzee en Atlantische Oceaan komen. Temperatuurschommelingen zijn er niet en hiermee blijven extreme weersituaties dan ook uit. Hoewel het klimaat in het oosten soms neigt naar een landklimaat, overheersen de eigenschappen van een zeeklimaat toch net wat meer.

Juli is de warmste maand met 17 tot 20°C. In januari is het met gemiddelde temperaturen van -6 tot -1°C de koudste maand van het jaar. De meeste neerslag valt in de Alpen: meer dan 2000 millimeter. De minste regen valt in de Laagvlakte: 500-700 millimeter. Hier lijkt het klimaat op dat van Nederland en Engeland. In Oost-Berlijn ligt het vaakst sneeuw: veertig dagen per jaar. In het westen is dit ongeveer 25 dagen per jaar. In het oosten en zuiden worden de winters steeds strenger en de zomers steeds droger en heter.