Weerbericht Eindhoven

Eindhoven, The Netherlands 

Gedeeltelijk bewolkt
Vandaag 09/23 0%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 18C. Windkracht ONO en wisselend.
Helder
Morgen 09/24 10%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 20C. Windkracht O en wisselend.
Helder
Maandag 09/25 10%
Helder
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 19C. Wind uit het O van 10 tot 15 km/u.
Kans op regen
Dinsdag 09/26 50%
Kans op regen
Middagregenbuien. Mogelijk onweer. Maximaal 19C. Windkracht O en wisselend. Kans op regen 40%.
Helder
Woensdag 09/27 10%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 21C. Windkracht ZO en wisselend.
Gedeeltelijk bewolkt
Donderdag 09/28 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 21C. Wind uit het ZO van 10 tot 15 km/u.

De stad Eindhoven is de vijfde grootste stad van Nederland en telt een inwonersaantal van zo’n 220.000 mensen. Eindhoven wordt ook wel de lichtstad genoemd. De stad heeft deze bijnaam te danken aan het bedrijf Philips, dat hier gevestigd zit. De stad heeft te maken met een gematigd zeeklimaat. De stad kent net wat hogere temperaturen en minder neerslag dan andere Nederlandse steden. Dit komt door de ligging van de stad. Wel heeft de stad, net als de rest van Nederland, te maken met koele zomers en zachte winters.

De temperaturen en het klimaat van Eindhoven
De temperaturen liggen in de stad Eindhoven net iets hoger dan in de rest van Nederland. In de zomer liggen de temperaturen tussen de 10 °C en 23 °C. In de winter liggen de gemiddelde temperaturen tussen de 0 °C en de 6 °C. In de maanden daartussen liggen de gemiddelde temperaturen tussen de 2 °C en de 19 °C. De temperaturen in de stad kunnen echter flink afwijken van de gemiddelde temperaturen die gemeten zijn. In de zomer ligt de hoogste temperatuur ooit gemeten op 35,8 °C. De laagste temperatuur gemeten, ligt op
-19,5 °C. De stad heeft, net als in de rest van Nederland, te maken met een maandelijkse neerslag van 61 tot en met 100 millimeter. Het aantal zonuren in deze stad ligt dan weer net wat hoger dan in de rest van Nederland. In de winter heeft de stad gemiddeld 2 zonuren per dag, terwijl dit in de zomer gemiddeld 7 zonuren per dag is.