Weerbericht Frankrijk 

Kans op regen
Vandaag 04/25 50%
Kans op regen
Ochtendbuien. Maximaal 16C. Wind uit het W van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 50%.
Gedeeltelijk bewolkt
Morgen 04/26 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 16C. Wind uit het W van 15 tot 25 km/u.
Merendeels bewolkt
Vrijdag 04/27 10%
Merendeels bewolkt
Overwegend bewolkt. Maximaal 18C. Wind uit het Z van 15 tot 30 km/u.
Merendeels bewolkt
Zaterdag 04/28 20%
Merendeels bewolkt
Overwegend bewolkt. Maximaal 17C. Wind uit het ZW van 10 tot 15 km/u.
Kans op regen
Zondag 04/29 70%
Kans op regen
Regenbuien. Maximaal 14C. Wind uit het N van 10 tot 15 km/u. Kans op regen 70%.
Kans op regen
Maandag 04/30 80%
Kans op regen
Regenbuien. Maximaal 13C. Wind uit het W van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 80%.

De Franse Republiek ligt in West-Europa tussen het Kanaal, de Golf van Biskaje en de Atlantische Oceaan in. Het land heeft behoorlijk wat buurlanden: België, Duitsland, Luxemburg, Spanje, Italië, Andorra, Zwitserland en Monaco. Deze landen verschillen erg in hun klimaat en worden door diverse wateren beïnvloedt. De vraag is dan: wat voor klimaat heerst er in Frankrijk?

Met een flinke oppervlakte van bijna 700.000 vierkante kilometer is het niet gek dat Frankrijk een drietal klimaten kent. Het grootste deel van het land kent relatief milder winters, zomers die niet extreem heet zijn en flink wat regen. Dit wordt ook wel een gematigd zeeklimaat genoemd (type Cfb). In het zuidoosten van Frankrijk liggen de Alpen, waar een hooggebergteklimaat heerst (type EH). Dit houdt in dat er veel neerslag valt en er koele zomers en koude winters zijn. Het laatste type zorgt voor warme, droge zomers en milde winters: het mediterraans klimaat (type Csa).

Wintersport en zomervakanties
Door de verschillende klimaten is Frankrijk een uitermate geschikt land voor uiteenlopende vakanties. Wintersport wordt mogelijk gemaakt in de periode december tot april. Mooie pistes en gegarandeerd sneeuw zorgen voor een onvergetelijke beleving in de Alpen of in de Pyreneeën. Minder sneeuwzekerheid vind je in de Vogezen, de Jura en het Centraal Massief.

Meer een zonaanbidder? In de zomer trekt de zuidkust van Frankrijk veel toeristen aan. In de maanden april tot en met september schijnt de zon hier gemiddeld 9,5 uur per dag. De zee is in augustus met 23 graden ook zeer aangenaam.