Weerbericht Frankrijk 

Geheel bewolkt
Vandaag 12/11 0%
Geheel bewolkt
Overwegend bewolkt. Maximaal 9C. Windkracht OZO en wisselend.
Gedeeltelijk bewolkt
Morgen 12/12 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Bewolking in de ochtend gevolgd door zon in de middag. Hier en daar vorst mogelijk. Maximaal 4C. Wind uit het O van 10 tot 15 km/u.
Helder
Donderdag 12/13 10%
Helder
Overwegend helder. Koud. Maximaal 3C. Wind uit het O van 15 tot 25 km/u.
Helder
Vrijdag 12/14 10%
Helder
Overwegend helder. Koud. Maximaal 1C. Wind uit het NO van 10 tot 15 km/u.
Merendeels bewolkt
Zaterdag 12/15 20%
Merendeels bewolkt
Middagregenbuien. Koud. Maximaal 4C. Wind uit het ZZO van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 40%.
Kans op regen
Zondag 12/16 70%
Kans op regen
Ochtendbuien. Maximaal 10C. Wind uit het ZW van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 50%.

De Franse Republiek ligt in West-Europa tussen het Kanaal, de Golf van Biskaje en de Atlantische Oceaan in. Het land heeft behoorlijk wat buurlanden: België, Duitsland, Luxemburg, Spanje, Italië, Andorra, Zwitserland en Monaco. Deze landen verschillen erg in hun klimaat en worden door diverse wateren beïnvloedt. De vraag is dan: wat voor klimaat heerst er in Frankrijk?

Met een flinke oppervlakte van bijna 700.000 vierkante kilometer is het niet gek dat Frankrijk een drietal klimaten kent. Het grootste deel van het land kent relatief milder winters, zomers die niet extreem heet zijn en flink wat regen. Dit wordt ook wel een gematigd zeeklimaat genoemd (type Cfb). In het zuidoosten van Frankrijk liggen de Alpen, waar een hooggebergteklimaat heerst (type EH). Dit houdt in dat er veel neerslag valt en er koele zomers en koude winters zijn. Het laatste type zorgt voor warme, droge zomers en milde winters: het mediterraans klimaat (type Csa).

Wintersport en zomervakanties
Door de verschillende klimaten is Frankrijk een uitermate geschikt land voor uiteenlopende vakanties. Wintersport wordt mogelijk gemaakt in de periode december tot april. Mooie pistes en gegarandeerd sneeuw zorgen voor een onvergetelijke beleving in de Alpen of in de Pyreneeën. Minder sneeuwzekerheid vind je in de Vogezen, de Jura en het Centraal Massief.

Meer een zonaanbidder? In de zomer trekt de zuidkust van Frankrijk veel toeristen aan. In de maanden april tot en met september schijnt de zon hier gemiddeld 9,5 uur per dag. De zee is in augustus met 23 graden ook zeer aangenaam.