Weerbericht Gent

Gent, Belgium 

Gedeeltelijk bewolkt
Vandaag 09/26 0%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 19C. Windkracht ONO en wisselend.
Mist
Morgen 09/27 10%
Mist
Mist in de ochtend gevolgd door zon in de middag. Maximaal 21C. Windkracht OZO en wisselend.
Kans op regen
Donderdag 09/28 70%
Kans op regen
Lichte regen in de ochtend. Maximaal 20C. Wind uit het Z van 10 tot 15 km/u. Kans op regen 70%.
Gedeeltelijk bewolkt
Vrijdag 09/29 20%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 21C. Wind uit het Z van 10 tot 15 km/u.
Merendeels bewolkt
Zaterdag 09/30 10%
Merendeels bewolkt
Overwegend bewolkt. Maximaal 17C. Windkracht W en wisselend.
Kans op regen
Zondag 10/01 60%
Kans op regen
Regenbuien. Maximaal 16C. Wind uit het Z van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 60%.

Gent is een stad die vrij centraal ligt in België. In Gent zorgt de invloed van het zeewater ervoor dat er minder kans is op extreme temperaturen. Dit komt door de westelijke stroming met warm zeewater, die ervoor zorgt dat de lucht kan worden opgewarmd in de wintermaanden. Als de lucht in de zomer uit westelijke of noordwestelijke richting komt, zorgt het zeewater ervoor dat de lucht wat koeler wordt. Tropische zomers en Siberisch koude winters zijn daarmee niet veelvoorkomend, maar niet onmogelijk.

Over het algemeen zijn de temperaturen in Gent vergelijkbaar met de temperaturen elders in België of Nederland. In de winter is het er een graadje warmer dan gemiddeld en de kans op nachtvorst is ook wat kleiner. De koudste maanden zijn gemiddeld zes graden Celsius, waarbij het kwik ’s nachts rond het vriespunt ligt. Hierdoor komt vorst aan de grond gemakkelijk voor tot het in maart warmer wordt. Het kwik stijgt in de zomermaanden tot 21 graden in juli en augustus. Heerlijk terrasweer, want die zijn er in Gent genoeg!

Neerslag

Op jaarbasis valt er in Gent gemiddeld 800 millimeter neerslag, waarvan negentig procent in de vorm van regen. In december, januari en februari kan dit veranderen in sneeuw en hagel. Ook in maart en november kan er nog winterse neerslag vallen. Juli en augustus zijn over het algemeen de natste maanden. Het regent niet per se vaker, maar de hoeveelheden zijn groter. Echte buien dus. Vooral augustus is befaamd om de regen- en onweersbuien van pittige aard.