Weerbericht Hasselt

Hasselt, Belgium 

Gedeeltelijk bewolkt
Vandaag 03/27 0%
Gedeeltelijk bewolkt
Bewolking in de ochtend gevolgd door zon in de middag. Maximaal 11C. Wind uit het WNW van 15 tot 30 km/u.
Kans op regen
Morgen 03/28 70%
Kans op regen
Zich in de middag ontwikkelende lichte regen. Maximaal 13C. Wind uit het ZZW van 25 tot 40 km/u. Kans op regen 60%.
Regen
Zondag 03/29 90%
Regen
Regen en wind. Maximaal 12C. Wind uit het ZW van 30 tot 50 km/u. Kans op regen 90%. Regenval ongeveer ~ 6 mm. Windstoten kunnen af en toe meer dan 65 km/u bereiken.
Kans op regen
Maandag 03/30 40%
Kans op regen
Middagregenbuien. Maximaal 13C. Wind uit het W van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 40%.
Kans op regen
Dinsdag 03/31 70%
Kans op regen
Winderig met lichte regen in de ochtend. Maximaal 12C. Wind uit het W van 25 tot 40 km/u. Kans op regen 70%.
Gedeeltelijk bewolkt
Woensdag 04/01 20%
Gedeeltelijk bewolkt
Overwegend helder en winderig. Maximaal 10C. Wind uit het W van 30 tot 50 km/u.

De stad van de smaak, zo wordt Hasselt ook wel genoemd door velen. Deze hoofdstad van de provincie Limburg telt 75.000 inwoners en staat bekend om heerlijke hapjes en drankjes. Zo kun je hier prima terecht voor een jeneverproeverij. Een bezoekje aan het modemuseum is ook niet verkeerd. In de zomermaanden heb je volop keuze uit verschillende leuke terrasjes in de kleine straatjes van Hasselt. Deze gezellige stad kent een gematigd maritiem klimaat waarin zachte winters worden gevolgd door aangename zomers. Een zeeklimaat wordt gekenmerkt door veel neerslag het hele jaar door, vanzelfsprekend onder invloed van een nabijgelegen zee. Voor België is dat de Noordzee.

Het klimaat in de gezelligste stad van België

In België valt, net zoals in Nederland, per jaar flink wat regen. Niet alleen in de wintermaanden is het hebben van een goede paraplu niet overbodig, maar ook in de warmste maanden (juli en augustus) kun je verrast worden door een flinke regenbui. In de maanden oktober tot en met maart ligt het gemiddeld aantal dagen neerslag boven de zeventien per maand. Vanaf april wordt het meestal wat droger en is de kans op een zonnetje wat groter. In de winter komt de temperatuur tot net onder het vriespunt, maar in de zomermaanden mag je een maximum temperatuur verwachten van 21 °C. Zo kun je toch heerlijk genieten op een terrasje. Zeker in juli en augustus is het heerlijk vertoeven in deze gezellige stad. De kans op een zonnetje is dan het grootst, en ook langdurige neerslag wordt in deze maanden het minst verwacht.