Weerbericht Hasselt

Hasselt, Belgium 

Onweersbui
Vandaag 05/29 100%
Onweersbui
Onweersbuien. Enkele onweersbuien kunnen hevig zijn. Maximaal 21C. Wind uit het NNO van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 100%.
Regen
Morgen 05/30 90%
Regen
Regen. Maximaal 18C. Wind uit het NNW van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 90%. Regenval ongeveer ~ 12 mm.
Kans op regen
Dinsdag 05/31 40%
Kans op regen
Regenbuien. Maximaal 20C. Wind uit het ZO van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 40%.
Geheel bewolkt
Woensdag 06/01 20%
Geheel bewolkt
Bewolkt. Maximaal 23C. Windkracht ZO en wisselend.
Kans op regen
Donderdag 06/02 70%
Kans op regen
Zich in de middag ontwikkelende lichte regen. Maximaal 22C. Wind uit het WNW van 10 tot 15 km/u. Kans op regen 70%.
Kans op regen
Vrijdag 06/03 50%
Kans op regen
Middagregenbuien. Maximaal 24C. Wind uit het WNW van 10 tot 15 km/u. Kans op regen 50%.

De stad van de smaak, zo wordt Hasselt ook wel genoemd door velen. Deze hoofdstad van de provincie Limburg telt 75.000 inwoners en staat bekend om heerlijke hapjes en drankjes. Zo kun je hier prima terecht voor een jeneverproeverij. Een bezoekje aan het modemuseum is ook niet verkeerd. In de zomermaanden heb je volop keuze uit verschillende leuke terrasjes in de kleine straatjes van Hasselt. Deze gezellige stad kent een gematigd maritiem klimaat waarin zachte winters worden gevolgd door aangename zomers. Een zeeklimaat wordt gekenmerkt door veel neerslag het hele jaar door, vanzelfsprekend onder invloed van een nabijgelegen zee. Voor België is dat de Noordzee.

Het klimaat in de gezelligste stad van België

In België valt, net zoals in Nederland, per jaar flink wat regen. Niet alleen in de wintermaanden is het hebben van een goede paraplu niet overbodig, maar ook in de warmste maanden (juli en augustus) kun je verrast worden door een flinke regenbui. In de maanden oktober tot en met maart ligt het gemiddeld aantal dagen neerslag boven de zeventien per maand. Vanaf april wordt het meestal wat droger en is de kans op een zonnetje wat groter. In de winter komt de temperatuur tot net onder het vriespunt, maar in de zomermaanden mag je een maximum temperatuur verwachten van 21 °C. Zo kun je toch heerlijk genieten op een terrasje. Zeker in juli en augustus is het heerlijk vertoeven in deze gezellige stad. De kans op een zonnetje is dan het grootst, en ook langdurige neerslag wordt in deze maanden het minst verwacht.