Weerbericht Kapellen

Kapellen, Belgium 

Kans op regen
maandag 02/20 40%
Kans op regen
Regenbuien. Minimaal 10C.
Kans op regen
Morgen 02/21 70%
Kans op regen
Lichte regen. Maximaal 11C. Wind uit het WZW van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 70%.
Regen
Woensdag 02/22 70%
Regen
Regen en wind. Maximaal 11C. Wind uit het WZW van 25 tot 40 km/u. Kans op regen 70%. Windstoten kunnen af en toe meer dan 65 km/u bereiken.
Kans op regen
Donderdag 02/23 80%
Kans op regen
Lichte regen en winderig. Maximaal 11C. Wind uit het WZW van 30 tot 50 km/u. Kans op regen 80%. Windstoten kunnen af en toe meer dan 65 km/u bereiken.
Kans op regen
Vrijdag 02/24 50%
Kans op regen
Regenbuien. Maximaal 7C. Wind uit het WNW van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 50%.
Kans op regen
Zaterdag 02/25 30%
Kans op regen
Ochtendbuien. Maximaal 9C. Wind uit het ZW van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 30%.

Het plaatsje Kapellen is gelegen in de Belgische provincie Antwerpen, en bevindt zich net over de grens tussen België en Nederland. Deze plaats kent ruim 26.000 inwoners en wordt ook wel gezien als één van de rijkste gemeenten in België. Kapellen wordt gekenmerkt door veel groen en grote villaparken, exclusieve landhuizen en verschillende kastelen. Een bezoekje brengen aan deze gemeente is dan ook zeker geen verspilling van je tijd. Niet alleen Belgen drommen zich om deze plaats heen, maar ook veel Nederlandse toeristen wagen een gokje en bezoeken de vele gezellige terrasje en leuke winkelgelegenheden in Kapellen. Met al deze culturele bezienswaardigheden is het natuurlijk wel fijn om te weten in welke maanden je het beste Kapellen kunt bezoeken.

Geen echte kou
In Kapellen heerst een maritiem zeeklimaat. Dat houdt in dat deze plaats regelmatig te kampen heeft met flinke regenbuien, zowel in de zomer als in de winter. Een goede regenjas of paraplu is dan ook nooit weg. Zeker in januari kun je heuse onweersbuien verwachten, en in deze maand regent het gemiddeld 23 dagen. In oktober, november, december, februari, juli en augustus zit je ook niet altijd droog. In deze maanden valt er gemiddeld 17 dagen per maand neerslag. De droogste maanden zijn toch vooral maart, juni en september. Hoewel het in de zomermaanden flink kan regenen, ligt de temperatuur toch tussen de 12°C en de 23°C. Niet al te warm dus. In de winter hoef je niet bang te zijn voor echte kou. De temperatuur komt zelden onder het vriespunt, en meestal ligt de temperatuur rond de 3°C.