Weerbericht Kapellen

Kapellen, Belgium 

Merendeels bewolkt
donderdag 09/29 10%
Merendeels bewolkt
Overwegend bewolkt. Minimaal 12C.
Gedeeltelijk bewolkt
Morgen 09/30 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Bewolking in de ochtend gevolgd door zon in de middag. Koeler wordend. Maximaal 19C. Wind uit het WZW van 15 tot 25 km/u.
Kans op regen
Zaterdag 10/01 40%
Kans op regen
Middagregenbuien. Maximaal 18C. Wind uit het ZZW van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 40%.
Kans op onweer
Zondag 10/02 80%
Kans op onweer
In de middag ontwikkelen zich onweersbuien. Maximaal 16C. Wind uit het W van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 80%.
Helder
Maandag 10/03 10%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 19C. Windkracht en wisselend.
Helder
Dinsdag 10/04 10%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 20C. Wind uit het OZO van 10 tot 15 km/u.

Het plaatsje Kapellen is gelegen in de Belgische provincie Antwerpen, en bevindt zich net over de grens tussen België en Nederland. Deze plaats kent ruim 26.000 inwoners en wordt ook wel gezien als één van de rijkste gemeenten in België. Kapellen wordt gekenmerkt door veel groen en grote villaparken, exclusieve landhuizen en verschillende kastelen. Een bezoekje brengen aan deze gemeente is dan ook zeker geen verspilling van je tijd. Niet alleen Belgen drommen zich om deze plaats heen, maar ook veel Nederlandse toeristen wagen een gokje en bezoeken de vele gezellige terrasje en leuke winkelgelegenheden in Kapellen. Met al deze culturele bezienswaardigheden is het natuurlijk wel fijn om te weten in welke maanden je het beste Kapellen kunt bezoeken.

Geen echte kou
In Kapellen heerst een maritiem zeeklimaat. Dat houdt in dat deze plaats regelmatig te kampen heeft met flinke regenbuien, zowel in de zomer als in de winter. Een goede regenjas of paraplu is dan ook nooit weg. Zeker in januari kun je heuse onweersbuien verwachten, en in deze maand regent het gemiddeld 23 dagen. In oktober, november, december, februari, juli en augustus zit je ook niet altijd droog. In deze maanden valt er gemiddeld 17 dagen per maand neerslag. De droogste maanden zijn toch vooral maart, juni en september. Hoewel het in de zomermaanden flink kan regenen, ligt de temperatuur toch tussen de 12°C en de 23°C. Niet al te warm dus. In de winter hoef je niet bang te zijn voor echte kou. De temperatuur komt zelden onder het vriespunt, en meestal ligt de temperatuur rond de 3°C.