Weerbericht Knokke
 

Gedeeltelijk bewolkt
maandag 10/22 0%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Minimaal 11C.
Gedeeltelijk bewolkt
Morgen 10/23 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt en winderig. Maximaal 15C. Wind uit het WNW van 30 tot 50 km/u.
Geheel bewolkt
Woensdag 10/24 20%
Geheel bewolkt
Bewolkt. Maximaal 16C. Wind uit het NW van 25 tot 40 km/u.
Geheel bewolkt
Donderdag 10/25 10%
Geheel bewolkt
Bewolkt. Maximaal 14C. Wind uit het WNW van 15 tot 25 km/u.
Kans op regen
Vrijdag 10/26 40%
Kans op regen
Middagregenbuien. Kouder wordend. Maximaal 12C. Wind uit het WNW van 25 tot 40 km/u. Kans op regen 40%.
Regen
Zaterdag 10/27 80%
Regen
Regen. Koel. Maximaal 10C. Wind uit het N van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 80%. Regenval ongeveer 6 mm.

Knokke is een populaire badplaats in België. Er zijn zelfs mensen die beweren dat het de meest luxe badplaats van België is. Wanneer je besluit af te reizen naar dit idyllische plaatsje, ben je verzekerd van een heus vakantiegevoel. Je kunt je ogen uitkijken. Zo wordt de hoofdstraat omgeven door luxe villa’s, kunstgaleries, modehuizen en een groot casino.

Het klimaat van Knokke

Wie denkt aan het weer in België, denkt al gauw aan het weer in Nederland. Moet je voor een stedentrip in Nederland je trui inpakken, is de kans vrij klein dat je in België in bikini kunt rondhuppelen. En toch ligt Knokke wat gunstiger dan Nederland. Het heeft te maken met een Atlantische golfstroming die ervoor zorgt dat de temperatuur van de zee maar zelden onder de 5 graden Celsius komt. Bovendien zorgt de gunstige ligging ervoor dat het plaatsje goed beschermd is tegen de westelijke winden die in die streek nog weleens kunnen opsteken.

De temperatuur

Vriezen doet het maar weinig in Knokke. In januari is de gemiddelde minimum temperatuur zo’n 2 graden Celsius en de maximum temperatuur 6 graden. In de zomer is de gemiddelde temperatuur zelfs 21 graden Celsius. Heerlijk als je een aantal dagen aan het strand wilt vertoeven. In de maanden juli en augustus zit je goed in Knokke. Uiteraard is niets zo veranderlijk als het weer, maar in deze maanden heb je in ieder geval kans op zeer warm weer. Knokke blijft door de ligging echter een gematigd klimaat houden, dus een zomers buitje is eerder regel dan uitzondering.