Weerbericht Koksijde

Koksijde, Belgium 

Gedeeltelijk bewolkt
Vandaag 11/22 0%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 13C. Wind uit het Z van 25 tot 40 km/u.
Regen
Morgen 11/23 80%
Regen
Winderig, regenperioden in de ochtend. Maximaal 13C. Wind uit het ZW van 30 tot 50 km/u. Kans op regen 80%. Windstoten kunnen af en toe meer dan 65 km/u bereiken.
Geheel bewolkt
Vrijdag 11/24 20%
Geheel bewolkt
Bewolkt. Koeler wordend. Maximaal 9C. Wind uit het WNW van 10 tot 15 km/u.
Kans op regen
Zaterdag 11/25 50%
Kans op regen
Ochtendbuien. Kouder wordend. Maximaal 6C. Wind uit het WNW van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 50%.
Gedeeltelijk bewolkt
Zondag 11/26 20%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 7C. Wind uit het W van 25 tot 40 km/u.
Kans op regen
Maandag 11/27 50%
Kans op regen
Middagregenbuien. Maximaal 8C. Wind uit het ZW van 25 tot 40 km/u. Kans op regen 50%.

Aan de Belgische westkust ligt het plaatsje Koksijde, in de provincie West-Vlaanderen. De gemeente telt ruim 21.000 inwoners en is vooral aantrekkelijk door de ligging. De toeristische kern van de plaats ligt aan de kustlijn, en trekt iedere zomer voldoende bezoekers uit de omstreken. Doordat Koksijde langs de kust ligt, is het ideaal voor wandelaars en fietsers die heerlijk een dag door de duinen willen trekken en van de natuur willen genieten. Ook een bezoekje aan één van de musea is zeker het proberen waard. Diverse militaire begraafplaatsen en toeristische monumenten zorgen voor een even zo divers publiek. Met een gematigd zeeklimaat is Koksijde ideaal om het hele jaar door te vertoeven.

Op het strand in Koksijde

In heel België heerst een gematigd zeeklimaat, waarin de zomers koel zijn en de winters mild. Gedurende het hele jaar valt er flink wat neerslag met her en der wat pieken en dalen. Doordat Koksijde aan de kust ligt, wordt deze plaats iets meer beïnvloed door de stromen van de Noordzee en de warme Golfstroom van de Atlantische Oceaan. Koksijde wordt overwegend geteisterd door westenwinden, waardoor er vaak sterke bewolking is met regelmatige neerslag. Zo valt er het hele jaar door gemiddeld vijftien dagen per maand een bui, waarbij er in de zomermaanden meer ruimte is voor wat zon. De temperaturen liggen in de zomermaanden meestal tussen de 11 °C en de 22 °C. In de winter komt de temperatuur vrijwel nooit onder het vriespunt. Je kunt dan een maximum temperatuur verwachten van 8 °C. Zowel ‘s zomers als ‘s winters is het heerlijk om een wandeling over het strand te maken.