Weerbericht Leuven
 

Kans op regen
zondag 01/21 90%
Kans op regen
Lichte regen. Minimaal 3C.
Kans op regen
Morgen 01/22 50%
Kans op regen
Lichte regen in de ochtend. Maximaal 10C. Wind uit het WNW van 10 tot 15 km/u. Kans op regen 50%.
Kans op regen
Dinsdag 01/23 70%
Kans op regen
Zich in de middag ontwikkelende lichte regen. Maximaal 10C. Wind uit het ZZW van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 80%.
Kans op regen
Woensdag 01/24 40%
Kans op regen
Winderig met lichte regen in de ochtend. Maximaal 12C. Wind uit het ZZW van 30 tot 50 km/u. Kans op regen 40%. Windstoten kunnen af en toe meer dan 65 km/u bereiken.
Geheel bewolkt
Donderdag 01/25 20%
Geheel bewolkt
Bewolkt. Maximaal 10C. Wind uit het ZW van 15 tot 30 km/u.
Gedeeltelijk bewolkt
Vrijdag 01/26 20%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 8C. Wind uit het W van 10 tot 15 km/u.

Leuven staat wel bekend als een echte studentenstad in Vlaanderen. De invloed van het studentenleven is dan ook groot. Ruim 97.000 inwoners bevolken deze stad. De gemeente Leuven bevindt zich langs de Dijle. De stad ligt nabij Brussel, en heeft diverse andere grote steden in de buurt liggen. De plaats Leuven kent een gematigd zeeklimaat met over het algemeen vrij milde winters en koele zomers. Dit komt mede door de invloed van de Noordzee, die in de winter zorgt voor een milde temperatuur en in de zomer de warme wind afkoelt. Jaarlijks heeft deze stad te maken met flinke regenbuien en de winters zijn daarom ook vrij nat, terwijl er ook in de zomer een vochtig klimaat heerst.

De weersverwachtingen in Leuven

Leuven is een stad die jaarlijks te maken heeft met flinke neerslag. De jaarlijkse regenval telt bij elkaar ruim zo’n 750 mm, maar deze wordt wel over het hele jaar goed verspreid. Hoewel er in de zomermaanden wat minder regenbuien over de stad trekken dan ‘s winters, betekent dit niet dat het er in de winter met bakken uit komt. Een beetje regen doet de gemiddelde Leuvenaar geen kwaad. Het is niet voor niets dat de sfeer in Leuven altijd goed is. De terrassen zitten op een doordeweekse dag vaak bomvol. Tijdens de zomermaanden (juni, juli en augustus) kan er gewoon genoten worden van een lekker zonnetje. De temperaturen schieten dan omhoog naar zo’n 23 °C en komen niet onder de 11 °C uit. In de wintermaanden zorgt de Noordzee ervoor dat het vriespunt net niet wordt bereikt: je kunt een temperatuur tussen de 0 °C en 8 °C verwachten.