Weerbericht Lichtervelde

[weatherslider id=”687″]


 

Kans op regen
Vandaag 11/23 100%
Kans op regen
Winderig, regenperioden in de ochtend. Maximaal 13C. Wind uit het ZW van 30 tot 50 km/u. Kans op regen 70%. Regenval ongeveer 6 mm. Windstoten kunnen af en toe meer dan 65 km/u bereiken.
Kans op regen
Morgen 11/24 50%
Kans op regen
Ochtendbuien. Koeler wordend. Maximaal 8C. Wind uit het W van 10 tot 15 km/u. Kans op regen 50%.
Kans op regen
Zaterdag 11/25 60%
Kans op regen
Ochtendbuien. Kouder wordend. Maximaal 6C. Wind uit het W van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 60%.
Gedeeltelijk bewolkt
Zondag 11/26 20%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 7C. Wind uit het W van 15 tot 30 km/u.
Regen
Maandag 11/27 90%
Regen
Regen. Maximaal 8C. Wind uit het ZW van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 90%. Regenval ongeveer 6 mm.
Kans op regen
Dinsdag 11/28 40%
Kans op regen
Regenbuien. Maximaal 7C. Wind uit het W van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 40%.

Het plaatsje Lichtervelde is gelegen in het hartje van het Houtland. Deze gemeente staat voor gezelligheid en landelijke rust, en is tevens goed bereikbaar. Des te meer reden om een bezoekje te brengen aan deze bruisende plaats. Lichtervelde ligt in de Belgische provincie West-Vlaanderen en telt ruim 8.500 inwoners. In Lichtervelde kun je genieten van een jaarlijkse rommelmarkt, de folklorefeesten en de Sint-Maartenstoet. Verder kun je een bezoekje brengen aan de kerk en het gemeentelijk kerkhof. Voor wie van natuur houdt, zijn de Huwynsbossen ideaal. Je kunt hier niet alleen heerlijk doorheen wandelen, maar ook picknicken en met de mountainbike op pad. Dan is het natuurlijk wel fijn als je weet hoe het klimaat in Lichtervelde eruit ziet.

Af en toe uitschieters
In Lichtervelde hebben we te maken met een gematigd zeeklimaat. De Atlantische Oceaan brengt warme golfstromen met zich mee, die niet alleen de Noordzee beïnvloeden, maar ook het binnenland van België. Deze stromen zorgen ervoor dat er het hele jaar door regenval is in Lichtervelde. Zowel ‘s zomers als ‘s winters valt er regelmatig een bui, en je kunt dan ook zeker tien dagen regen per maand verwachten. Toch is de temperatuur het hele jaar door vrij constant. In de winter komt de temperatuur vrijwel niet onder de 0°C, en blijft deze onder de 10°C. In de zomermaanden mag je temperaturen verwachten tussen de 17°C en de 23°C. Natuurlijk zitten hier af en toe uitschieters tussen. Je kunt dus prima tijdens zowel zomer als winter een bezoekje brengen aan dit gezellige plaatsje.