Weerbericht Limburg

Limbourg, Belgium 

Kans op regen
Vandaag 07/02 60%
Kans op regen
Regenbuien. Mogelijk onweer. Maximaal 19C. Wind uit het WZW van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 50%.
Kans op regen
Morgen 07/03 60%
Kans op regen
Zich in de middag ontwikkelende lichte regen. Maximaal 19C. Wind uit het ZW van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 60%.
Gedeeltelijk bewolkt
Maandag 07/04 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 23C. Wind uit het WZW van 10 tot 15 km/u.
Gedeeltelijk bewolkt
Dinsdag 07/05 20%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 23C. Wind uit het W van 15 tot 25 km/u.
Gedeeltelijk bewolkt
Woensdag 07/06 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 23C. Wind uit het W van 10 tot 15 km/u.
Geheel bewolkt
Donderdag 07/07 20%
Geheel bewolkt
Bewolkt. Maximaal 23C. Wind uit het WZW van 10 tot 15 km/u.

De provincie Limburg is erg gezellig en absoluut het bezoeken waard. In elk dorpje is er wel een bruisend café te vinden en je kunt er heerlijk eten en drinken. Ook de natuur kent vele bijzondere planten en diersoorten. Soms is het net of je op vakantie bent door het heuvelachtige landschap, dat overigens zorgt voor een variërend klimaat.

De ‘’G’’ is niet het enige dat in Limburg zacht van aard is. Het is namelijk ook de provincie met gemiddeld de hoogste temperaturen van Nederland en de meeste zonne-uren in de zomer! Het is in het noorden van Limburg zelfs 5 graden warmer dan op de koudste plek van Nederland. In midden Limburg is de zandgrond het droogst en hier schijnt ook het minst zon van heel Nederland. Toch valt er in deze provincie genoeg regen: op 312 meter hoogte op de Vaalserberg valt 900 millimeter of meer.

Door de langgerektheid van onze provincie en de voor Nederland ongekende hoogteverschillen heeft Limburg een grote variatie aan klimaten. In Noord- en Midden-Limburg vinden we op de zandgronden de droogste, maar ook de minst zonnige gebieden van Nederland. Er zijn verschillende KNMI weerstations in Limburg met elk een verscheidenheid aan metingen. Maastricht heeft het warmste klimaat van Nederland en is daarmee een heerlijke stad om een dagje of een weekend te bezoeken. In het Maasdal is een tijd lang ook een weerstation gevestigd geweest, maar hier was het zo vaak niet-Nederlands warm, dat het station is vervangen door eentje in Haler.