Weerbericht Limburg

Limbourg, Belgium 

Kans op regen
Vandaag 04/26 40%
Kans op regen
Middagregenbuien. Mogelijk onweer. Maximaal 11C. Wind uit het NNW van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 40%.
Kans op regen
Morgen 04/27 40%
Kans op regen
Ochtendbuien. Kouder. Maximaal 11C. Wind uit het NW van 10 tot 15 km/u. Kans op regen 40%.
Kans op regen
Vrijdag 04/28 60%
Kans op regen
Regenbuien. Maximaal 13C. Wind uit het WNW van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 60%.
Merendeels bewolkt
Zaterdag 04/29 10%
Merendeels bewolkt
Overwegend bewolkt. Maximaal 14C. Windkracht ZZO en wisselend.
Gedeeltelijk bewolkt
Zondag 04/30 20%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 18C. Wind uit het ZO van 15 tot 30 km/u.
Kans op regen
Maandag 05/01 40%
Kans op regen
Regenbuien. Maximaal 16C. Wind uit het ZW van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 40%.

De provincie Limburg is erg gezellig en absoluut het bezoeken waard. In elk dorpje is er wel een bruisend café te vinden en je kunt er heerlijk eten en drinken. Ook de natuur kent vele bijzondere planten en diersoorten. Soms is het net of je op vakantie bent door het heuvelachtige landschap, dat overigens zorgt voor een variërend klimaat.

De ‘’G’’ is niet het enige dat in Limburg zacht van aard is. Het is namelijk ook de provincie met gemiddeld de hoogste temperaturen van Nederland en de meeste zonne-uren in de zomer! Het is in het noorden van Limburg zelfs 5 graden warmer dan op de koudste plek van Nederland. In midden Limburg is de zandgrond het droogst en hier schijnt ook het minst zon van heel Nederland. Toch valt er in deze provincie genoeg regen: op 312 meter hoogte op de Vaalserberg valt 900 millimeter of meer.

Door de langgerektheid van onze provincie en de voor Nederland ongekende hoogteverschillen heeft Limburg een grote variatie aan klimaten. In Noord- en Midden-Limburg vinden we op de zandgronden de droogste, maar ook de minst zonnige gebieden van Nederland. Er zijn verschillende KNMI weerstations in Limburg met elk een verscheidenheid aan metingen. Maastricht heeft het warmste klimaat van Nederland en is daarmee een heerlijke stad om een dagje of een weekend te bezoeken. In het Maasdal is een tijd lang ook een weerstation gevestigd geweest, maar hier was het zo vaak niet-Nederlands warm, dat het station is vervangen door eentje in Haler.