Weerbericht Limburg

Limbourg, Belgium 

nederlands: français:

Issued:
12:00 AM GMT op 01 januari 1970
Expires:
Helder
Vandaag 08/26 0%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 30C. Wind uit het N van 10 tot 15 km/u.
Kans op onweer
Morgen 08/27 40%
Kans op onweer
In de middag ontwikkelen zich onweersbuien. Heet. Maximaal 33C. Wind uit het O van 10 tot 15 km/u. Kans op regen 40%.
Helder
Zondag 08/28 0%
Helder
Overwegend helder. Koeler wordend. Maximaal 27C. Wind uit het ZW van 15 tot 30 km/u.
Kans op regen
Maandag 08/29 60%
Kans op regen
Lichte regen in de ochtend. Maximaal 22C. Wind uit het NW van 10 tot 15 km/u. Kans op regen 60%.
Helder
Dinsdag 08/30 10%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 24C. Windkracht OZO en wisselend.
Helder
Woensdag 08/31 10%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 26C. Windkracht ZO en wisselend.

De provincie Limburg is erg gezellig en absoluut het bezoeken waard. In elk dorpje is er wel een bruisend café te vinden en je kunt er heerlijk eten en drinken. Ook de natuur kent vele bijzondere planten en diersoorten. Soms is het net of je op vakantie bent door het heuvelachtige landschap, dat overigens zorgt voor een variërend klimaat.

De ‘’G’’ is niet het enige dat in Limburg zacht van aard is. Het is namelijk ook de provincie met gemiddeld de hoogste temperaturen van Nederland en de meeste zonne-uren in de zomer! Het is in het noorden van Limburg zelfs 5 graden warmer dan op de koudste plek van Nederland. In midden Limburg is de zandgrond het droogst en hier schijnt ook het minst zon van heel Nederland. Toch valt er in deze provincie genoeg regen: op 312 meter hoogte op de Vaalserberg valt 900 millimeter of meer.

Door de langgerektheid van onze provincie en de voor Nederland ongekende hoogteverschillen heeft Limburg een grote variatie aan klimaten. In Noord- en Midden-Limburg vinden we op de zandgronden de droogste, maar ook de minst zonnige gebieden van Nederland. Er zijn verschillende KNMI weerstations in Limburg met elk een verscheidenheid aan metingen. Maastricht heeft het warmste klimaat van Nederland en is daarmee een heerlijke stad om een dagje of een weekend te bezoeken. In het Maasdal is een tijd lang ook een weerstation gevestigd geweest, maar hier was het zo vaak niet-Nederlands warm, dat het station is vervangen door eentje in Haler.