Weerbericht Limburg

Limbourg, Belgium 

Weersverwachting Limburg
Later vandaag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
It is forcast to be Chance of Rain at 11:00 PM CEST on July 22, 2014
Kans op regen
max temp: 27°
min temp: 17°
It is forcast to be Partly Cloudy at 11:00 PM CEST on July 23, 2014
Licht bewolkt
max temp: 27°
min temp: 16°
It is forcast to be Clear at 11:00 PM CEST on July 24, 2014
Zonnig
max temp: 28°
min temp: 15°
It is forcast to be Chance of a Thunderstorm at 11:00 PM CEST on July 25, 2014
Kans op onweer
max temp: 24°
min temp: 16°
It is forcast to be Chance of a Thunderstorm at 11:00 PM CEST on July 26, 2014
Kans op onweer
max temp: 24°
min temp: 15°
It is forcast to be Chance of a Thunderstorm at 11:00 PM CEST on July 27, 2014
Kans op onweer
max temp: 25°
min temp: 15°

De provincie Limburg is erg gezellig en absoluut het bezoeken waard. In elk dorpje is er wel een bruisend café te vinden en je kunt er heerlijk eten en drinken. Ook de natuur kent vele bijzondere planten en diersoorten. Soms is het net of je op vakantie bent door het heuvelachtige landschap, dat overigens zorgt voor een variërend klimaat.

De ‘’G’’ is niet het enige dat in Limburg zacht van aard is. Het is namelijk ook de provincie met gemiddeld de hoogste temperaturen van Nederland en de meeste zonne-uren in de zomer! Het is in het noorden van Limburg zelfs 5 graden warmer dan op de koudste plek van Nederland. In midden Limburg is de zandgrond het droogst en hier schijnt ook het minst zon van heel Nederland. Toch valt er in deze provincie genoeg regen: op 312 meter hoogte op de Vaalserberg valt 900 millimeter of meer.

Door de langgerektheid van onze provincie en de voor Nederland ongekende hoogteverschillen heeft Limburg een grote variatie aan klimaten. In Noord- en Midden-Limburg vinden we op de zandgronden de droogste, maar ook de minst zonnige gebieden van Nederland. Er zijn verschillende KNMI weerstations in Limburg met elk een verscheidenheid aan metingen. Maastricht heeft het warmste klimaat van Nederland en is daarmee een heerlijke stad om een dagje of een weekend te bezoeken. In het Maasdal is een tijd lang ook een weerstation gevestigd geweest, maar hier was het zo vaak niet-Nederlands warm, dat het station is vervangen door eentje in Haler.