Weerbericht Limburg

Limbourg, Belgium 

Kans op onweer
Vandaag 05/28 60%
Kans op onweer
In de middag ontwikkelen zich onweersbuien. Maximaal 24C. Wind uit het NNO van 10 tot 15 km/u. Kans op regen 80%.
Onweersbui
Morgen 05/29 100%
Onweersbui
Onweersbuien. Maximaal 21C. Wind uit het NNO van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 100%.
Regen
Maandag 05/30 80%
Regen
Regenbuien. Maximaal 18C. Wind uit het WNW van 10 tot 15 km/u. Kans op regen 70%.
Merendeels bewolkt
Dinsdag 05/31 20%
Merendeels bewolkt
Ochtendbuien. Maximaal 19C. Wind uit het Z van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 30%.
Merendeels bewolkt
Woensdag 06/01 20%
Merendeels bewolkt
Overwegend bewolkt. Maximaal 22C. Wind uit het ZO van 10 tot 15 km/u.
Geheel bewolkt
Donderdag 06/02 20%
Geheel bewolkt
Middagregenbuien. Maximaal 22C. Windkracht Z en wisselend. Kans op regen 30%.

De provincie Limburg is erg gezellig en absoluut het bezoeken waard. In elk dorpje is er wel een bruisend café te vinden en je kunt er heerlijk eten en drinken. Ook de natuur kent vele bijzondere planten en diersoorten. Soms is het net of je op vakantie bent door het heuvelachtige landschap, dat overigens zorgt voor een variërend klimaat.

De ‘’G’’ is niet het enige dat in Limburg zacht van aard is. Het is namelijk ook de provincie met gemiddeld de hoogste temperaturen van Nederland en de meeste zonne-uren in de zomer! Het is in het noorden van Limburg zelfs 5 graden warmer dan op de koudste plek van Nederland. In midden Limburg is de zandgrond het droogst en hier schijnt ook het minst zon van heel Nederland. Toch valt er in deze provincie genoeg regen: op 312 meter hoogte op de Vaalserberg valt 900 millimeter of meer.

Door de langgerektheid van onze provincie en de voor Nederland ongekende hoogteverschillen heeft Limburg een grote variatie aan klimaten. In Noord- en Midden-Limburg vinden we op de zandgronden de droogste, maar ook de minst zonnige gebieden van Nederland. Er zijn verschillende KNMI weerstations in Limburg met elk een verscheidenheid aan metingen. Maastricht heeft het warmste klimaat van Nederland en is daarmee een heerlijke stad om een dagje of een weekend te bezoeken. In het Maasdal is een tijd lang ook een weerstation gevestigd geweest, maar hier was het zo vaak niet-Nederlands warm, dat het station is vervangen door eentje in Haler.