Weerbericht Limburg

Limbourg, Belgium 

Regen
zaterdag 12/10 100%
Regen
Regen. Minimaal 7C.
Merendeels bewolkt
Morgen 12/11 10%
Merendeels bewolkt
Overwegend bewolkt. Maximaal 9C. Wind uit het W van 10 tot 15 km/u.
Merendeels bewolkt
Maandag 12/12 10%
Merendeels bewolkt
Overwegend bewolkt. Maximaal 7C. Wind uit het ZZW van 10 tot 15 km/u.
Kans op regen
Dinsdag 12/13 40%
Kans op regen
Ochtendbuien. Maximaal 8C. Wind uit het ZZW van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 40%.
Gedeeltelijk bewolkt
Woensdag 12/14 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Bewolking in de ochtend gevolgd door zon in de middag. Maximaal 8C. Wind uit het ZZW van 10 tot 15 km/u.
Geheel bewolkt
Donderdag 12/15 10%
Geheel bewolkt
Bewolkt. Maximaal 8C. Wind uit het ZZO van 10 tot 15 km/u.

De provincie Limburg is erg gezellig en absoluut het bezoeken waard. In elk dorpje is er wel een bruisend café te vinden en je kunt er heerlijk eten en drinken. Ook de natuur kent vele bijzondere planten en diersoorten. Soms is het net of je op vakantie bent door het heuvelachtige landschap, dat overigens zorgt voor een variërend klimaat.

De ‘’G’’ is niet het enige dat in Limburg zacht van aard is. Het is namelijk ook de provincie met gemiddeld de hoogste temperaturen van Nederland en de meeste zonne-uren in de zomer! Het is in het noorden van Limburg zelfs 5 graden warmer dan op de koudste plek van Nederland. In midden Limburg is de zandgrond het droogst en hier schijnt ook het minst zon van heel Nederland. Toch valt er in deze provincie genoeg regen: op 312 meter hoogte op de Vaalserberg valt 900 millimeter of meer.

Door de langgerektheid van onze provincie en de voor Nederland ongekende hoogteverschillen heeft Limburg een grote variatie aan klimaten. In Noord- en Midden-Limburg vinden we op de zandgronden de droogste, maar ook de minst zonnige gebieden van Nederland. Er zijn verschillende KNMI weerstations in Limburg met elk een verscheidenheid aan metingen. Maastricht heeft het warmste klimaat van Nederland en is daarmee een heerlijke stad om een dagje of een weekend te bezoeken. In het Maasdal is een tijd lang ook een weerstation gevestigd geweest, maar hier was het zo vaak niet-Nederlands warm, dat het station is vervangen door eentje in Haler.