Weerbericht Limburg

Limbourg, Belgium 

Geheel bewolkt
Vandaag 01/30 10%
Geheel bewolkt
Bewolkt. Maximaal 5C. Wind uit het W van 10 tot 15 km/u.
Sneeuw
Morgen 01/31 70%
Sneeuw
Regen met sneeuw in de middag. Aanhoudend koud. Maximaal 5C. Wind uit het ZW van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 70%.
Korrelhagel
Zondag 02/01 60%
Korrelhagel
Regen en ijzel. Aanhoudend koud. Maximaal 7C. Wind uit het NW van 15 tot 30 km/u. Kans op neerslag 60%.
Gedeeltelijk bewolkt
Maandag 02/02 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Aanhoudend koud. Maximaal 5C. Wind uit het W van 15 tot 25 km/u.
Sneeuwbuien
Dinsdag 02/03 30%
Sneeuwbuien
Zich in de middag ontwikkelende sneeuwbuien. Maximaal 4C. Wind uit het WZW van 10 tot 15 km/u. Kans op sneeuw 30%.
Sneeuw
Woensdag 02/04 40%
Sneeuw
Middagregen en -sneeuwbuien. Maximaal 5C. Wind uit het N van 10 tot 15 km/u. Kans op regen 40%.

De provincie Limburg is erg gezellig en absoluut het bezoeken waard. In elk dorpje is er wel een bruisend café te vinden en je kunt er heerlijk eten en drinken. Ook de natuur kent vele bijzondere planten en diersoorten. Soms is het net of je op vakantie bent door het heuvelachtige landschap, dat overigens zorgt voor een variërend klimaat.

De ‘’G’’ is niet het enige dat in Limburg zacht van aard is. Het is namelijk ook de provincie met gemiddeld de hoogste temperaturen van Nederland en de meeste zonne-uren in de zomer! Het is in het noorden van Limburg zelfs 5 graden warmer dan op de koudste plek van Nederland. In midden Limburg is de zandgrond het droogst en hier schijnt ook het minst zon van heel Nederland. Toch valt er in deze provincie genoeg regen: op 312 meter hoogte op de Vaalserberg valt 900 millimeter of meer.

Door de langgerektheid van onze provincie en de voor Nederland ongekende hoogteverschillen heeft Limburg een grote variatie aan klimaten. In Noord- en Midden-Limburg vinden we op de zandgronden de droogste, maar ook de minst zonnige gebieden van Nederland. Er zijn verschillende KNMI weerstations in Limburg met elk een verscheidenheid aan metingen. Maastricht heeft het warmste klimaat van Nederland en is daarmee een heerlijke stad om een dagje of een weekend te bezoeken. In het Maasdal is een tijd lang ook een weerstation gevestigd geweest, maar hier was het zo vaak niet-Nederlands warm, dat het station is vervangen door eentje in Haler.