Weerbericht Lommel
 

Gedeeltelijk bewolkt
Vandaag 01/19 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Bewolking in de ochtend gevolgd door zon in de middag. Lichte kans op een regenbui. Maximaal 5C. Wind uit het WZW van 15 tot 25 km/u.
Kans op regen
Morgen 01/20 80%
Kans op regen
Regenbuien. Maximaal 3C. Wind uit het ZW van 10 tot 15 km/u. Kans op regen 80%.
Kans op regen
Zondag 01/21 40%
Kans op regen
Zich in de middag ontwikkelende lichte regen. Maximaal 4C. Wind uit het ZZW van 10 tot 15 km/u. Kans op regen 40%.
Kans op regen
Maandag 01/22 60%
Kans op regen
Regenbuien. Maximaal 10C. Wind uit het WZW van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 60%.
Geheel bewolkt
Dinsdag 01/23 20%
Geheel bewolkt
Bewolkt. Maximaal 10C. Wind uit het ZW van 15 tot 30 km/u.
Geheel bewolkt
Woensdag 01/24 20%
Geheel bewolkt
Bewolkt. Maximaal 13C. Wind uit het ZZW van 15 tot 30 km/u.

In de Belgische provincie Limburg ligt het stadje Lommel. De stad telt zo’n 33.000 inwoners en staat bekend als derde winkelstad van België. Deze stad kent diverse natuurgebieden, bossen en heidegebieden waar je heerlijk doorheen kunt wandelen. Als het weer het toelaat, tenminste. Lommel ligt nabij de Schelde en de Maas, en is met het marktplein ideaal voor mensen die een dagje willen genieten van alles wat Lommel te bieden heeft. In Lommel valt, net zoals in de rest van België, redelijk wat regen gedurende het jaar. Dit is te danken is aan de invloed van de Noordzee. De relatief milde zomers en winters worden beïnvloed door het zeewater, dat ervoor zorgt dat de temperatuur in de zomer afkoelt en in de winter niet ver daalt.

Ideaal klimaat voor een bezoekje
In Lommel heerst een maritiem klimaat, wat zich kenmerkt door koele zomers, zachte winters en neerslag gedurende het hele jaar. Warme golfstromen uit de Atlantische Oceaan beïnvloeden het klimaat en resulteren in relatief milde zomers, met temperaturen tussen de 12 °C en de 23 °C. Doordat het klimaat erg afhankelijk is van de zee, kunnen de temperaturen in de zomer ook oplopen tot boven de 25 °C, waardoor je in de zomer ook een bezoekje aan het strand kunt brengen. In de winter ligt de temperatuur tussen de -1 °C en de 5 °C, waardoor het ook in deze periode heerlijk vertoeven is in Lommel. Het voordeel van zo’n mild klimaat is dat Lommel gedurende het hele jaar aantrekkelijk is voor bezoekers. Wel met paraplu, omdat er het hele jaar door regelmatig een bui kan vallen.