Weerbericht Londen
 

The location could not be found.

Londen is één van de bekendste steden ter wereld en is gelegen in het zuidoosten van Engeland. De stad Londen staat bekend om haar historie en tradities. Daarnaast wonen er veel verschillende nationaliteiten in Londen en zijn er veel bezienswaardigheden in de stad te vinden. De stad is in te delen in veel verschillende wijken, die allemaal iets unieks te bieden hebben. Het klimaat dat Londen kent, is een gematigd zeeklimaat. De stad kent normaal gezien geen extreme kou, hoewel hier natuurlijk enkele uitzonderingen van toepassing kunnen zijn.

De weersomstandigheden en het klimaat in Londen

De gemiddelde temperaturen in de wereldstad Londen kunnen variëren tussen de 2 °C en de 22 °C. De warmste maanden in de stad Londen zijn de maanden juni, juli en augustus. De temperaturen in deze zomerse maanden kunnen oplopen tot 22 °C, terwijl de minimumtemperatuur kan liggen rond de 11 °C. De koudste maanden in Londen zijn de maanden december, januari en februari. In deze maanden liggen de gemiddelde temperaturen tussen de 2 °C en de 8 °C. Er zijn echter uitzonderingen op deze temperaturen. Zo ligt de hoogste temperatuur ooit gemeten in Londen op 38 °C, terwijl de laagste temperatuur gemeten in Londen uitkomt op -21 °C.

De hoeveelheid neerslag in Londen kan verschillen. In de maanden oktober, november, december en januari ligt de hoeveelheid neerslag op 61 tot 100 millimeter per maand. De overige maanden valt er minder neerslag en zal het gemiddelde uitkomen op 31 tot 60 millimeter neerslag per maand. Het gemiddelde aantal zonuren kan in Londen ook verschillen. In de winter schijnt de zon één à twee uur per dag, terwijl in de zomer de zon zes tot zeven uur per dag kan schijnen.