Weerbericht Mol

Mol, Belgium 

Kans op regen
maandag 02/20 80%
Kans op regen
Lichte regen. Minimaal 8C.
Kans op regen
Morgen 02/21 50%
Kans op regen
Lichte regen. Maximaal 11C. Wind uit het W van 10 tot 15 km/u. Kans op regen 50%.
Regen
Woensdag 02/22 90%
Regen
Regen en wind. Maximaal 11C. Wind uit het WZW van 30 tot 50 km/u. Kans op regen 90%. Regenval ongeveer ~ 6 mm. Windstoten kunnen af en toe meer dan 65 km/u bereiken.
Regen
Donderdag 02/23 90%
Regen
Regen en wind. Maximaal 10C. Wind uit het ZW van 30 tot 50 km/u. Kans op regen 90%. Windstoten kunnen af en toe meer dan 65 km/u bereiken.
Gedeeltelijk bewolkt
Vrijdag 02/24 20%
Gedeeltelijk bewolkt
Bewolking in de ochtend gevolgd door zon in de middag. Maximaal 7C. Wind uit het WNW van 25 tot 40 km/u. Windstoten kunnen af en toe meer dan 65 km/u bereiken.
Kans op regen
Zaterdag 02/25 60%
Kans op regen
Regenbuien. Maximaal 9C. Wind uit het ZW van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 60%.

De gemeente Mol staat bekend om haar mooie natuur. In de omgeving van de gemeente ligt veel water, waardoor bezoekers zich prima kunnen vermaken met een fietstocht, wandeltocht of de verschillende watersporten die er beoefend kunnen worden. In de stad kunnen overigens ook verschillende bezienswaardigheden worden bezocht zoals De Vijftien Kapellekens, de Dierenmarkt of de Kapel. Ook kunnen mensen zich hier goed vermaken met een hapje en een drankje, bijvoorbeeld tijdens een avondje uit. De gemeente Mol heeft te maken met een gematigd maritiem klimaat. De zomers zijn aangenaam en de winters zijn zacht.

Het klimaat en de weersomstandigheden in gemeente Mol

In de gemeente Mol hangt een gematigd maritiem klimaat. Dit klimaat zorgt voor gemiddelde temperaturen tussen de 21 en -2 °C. In de zomermaanden juli en augustus is het in de gemeente Mol het warmst. In deze maanden liggen de maximum- en minimumtemperaturen tussen de 21 °C en 10 °C. De koudste maanden daarentegen, zijn december, januari en februari. De temperaturen in deze maanden liggen tussen de 4 °C en -2 °C. De overige maanden die in het voorjaar en het najaar liggen, hebben gemiddelde temperaturen van tussen de 16 °C en 2 °C. In de gemeente Mol valt, vergeleken met andere Belgische steden, veel neerslag. Het gemiddelde aantal dagen dat het regent per maand is zeventien. De hoeveelheid regen dat per maand valt ligt tussen de 61 en 100 millimeter. Het gemiddelde aantal uren dat de zon schijnt, verschilt per maand. In de zomermaanden schijnt de zon gemiddeld zeven uur per dag, terwijl de zon in de winter gemiddeld maar twee uur schijnt.