Weerbericht Mol

Mol, Belgium 

Gedeeltelijk bewolkt
Vandaag 11/28 0%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 12C. Wind uit het O van 15 tot 25 km/u.
Helder
Morgen 11/29 0%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 8C. Wind uit het ONO van 10 tot 15 km/u.
Helder
Zondag 11/30 10%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 6C. Windkracht NNO en wisselend.
Gedeeltelijk bewolkt
Maandag 12/01 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 3C. Wind uit het NNO van 10 tot 15 km/u.
Gedeeltelijk bewolkt
Dinsdag 12/02 20%
Gedeeltelijk bewolkt
Bewolking in de ochtend gevolgd door zon in de middag. Kouder wordend. Maximaal 5C. Wind uit het NNW van 10 tot 15 km/u.
Helder
Woensdag 12/03 10%
Helder
Overwegend helder. Kouder wordend. Maximaal 7C. Wind uit het NW van 10 tot 15 km/u.

De gemeente Mol staat bekend om haar mooie natuur. In de omgeving van de gemeente ligt veel water, waardoor bezoekers zich prima kunnen vermaken met een fietstocht, wandeltocht of de verschillende watersporten die er beoefend kunnen worden. In de stad kunnen overigens ook verschillende bezienswaardigheden worden bezocht zoals De Vijftien Kapellekens, de Dierenmarkt of de Kapel. Ook kunnen mensen zich hier goed vermaken met een hapje en een drankje, bijvoorbeeld tijdens een avondje uit. De gemeente Mol heeft te maken met een gematigd maritiem klimaat. De zomers zijn aangenaam en de winters zijn zacht.

Het klimaat en de weersomstandigheden in gemeente Mol

In de gemeente Mol hangt een gematigd maritiem klimaat. Dit klimaat zorgt voor gemiddelde temperaturen tussen de 21 en -2 °C. In de zomermaanden juli en augustus is het in de gemeente Mol het warmst. In deze maanden liggen de maximum- en minimumtemperaturen tussen de 21 °C en 10 °C. De koudste maanden daarentegen, zijn december, januari en februari. De temperaturen in deze maanden liggen tussen de 4 °C en -2 °C. De overige maanden die in het voorjaar en het najaar liggen, hebben gemiddelde temperaturen van tussen de 16 °C en 2 °C. In de gemeente Mol valt, vergeleken met andere Belgische steden, veel neerslag. Het gemiddelde aantal dagen dat het regent per maand is zeventien. De hoeveelheid regen dat per maand valt ligt tussen de 61 en 100 millimeter. Het gemiddelde aantal uren dat de zon schijnt, verschilt per maand. In de zomermaanden schijnt de zon gemiddeld zeven uur per dag, terwijl de zon in de winter gemiddeld maar twee uur schijnt.