Weerbericht Mol

Mol, Belgium 

Helder
vrijdag 03/27 0%
Helder
Overwegend helder. Minimaal -1C.
Kans op regen
Morgen 03/28 50%
Kans op regen
Zich in de middag ontwikkelende lichte regen. Maximaal 12C. Wind uit het ZZW van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 50%.
Regen
Zondag 03/29 90%
Regen
Regen en wind. Maximaal 11C. Wind uit het ZW van 30 tot 50 km/u. Kans op regen 90%. Regenval ongeveer ~ 6 mm. Windstoten kunnen af en toe meer dan 65 km/u bereiken.
Kans op regen
Maandag 03/30 60%
Kans op regen
Zich in de middag ontwikkelende lichte regen. Maximaal 12C. Wind uit het W van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 60%.
Kans op regen
Dinsdag 03/31 70%
Kans op regen
Lichte regen in de ochtend. Maximaal 10C. Wind uit het WNW van 25 tot 40 km/u. Kans op regen 70%.
Gedeeltelijk bewolkt
Woensdag 04/01 20%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt en winderig. Maximaal 10C. Wind uit het W van 30 tot 50 km/u.

De gemeente Mol staat bekend om haar mooie natuur. In de omgeving van de gemeente ligt veel water, waardoor bezoekers zich prima kunnen vermaken met een fietstocht, wandeltocht of de verschillende watersporten die er beoefend kunnen worden. In de stad kunnen overigens ook verschillende bezienswaardigheden worden bezocht zoals De Vijftien Kapellekens, de Dierenmarkt of de Kapel. Ook kunnen mensen zich hier goed vermaken met een hapje en een drankje, bijvoorbeeld tijdens een avondje uit. De gemeente Mol heeft te maken met een gematigd maritiem klimaat. De zomers zijn aangenaam en de winters zijn zacht.

Het klimaat en de weersomstandigheden in gemeente Mol

In de gemeente Mol hangt een gematigd maritiem klimaat. Dit klimaat zorgt voor gemiddelde temperaturen tussen de 21 en -2 °C. In de zomermaanden juli en augustus is het in de gemeente Mol het warmst. In deze maanden liggen de maximum- en minimumtemperaturen tussen de 21 °C en 10 °C. De koudste maanden daarentegen, zijn december, januari en februari. De temperaturen in deze maanden liggen tussen de 4 °C en -2 °C. De overige maanden die in het voorjaar en het najaar liggen, hebben gemiddelde temperaturen van tussen de 16 °C en 2 °C. In de gemeente Mol valt, vergeleken met andere Belgische steden, veel neerslag. Het gemiddelde aantal dagen dat het regent per maand is zeventien. De hoeveelheid regen dat per maand valt ligt tussen de 61 en 100 millimeter. Het gemiddelde aantal uren dat de zon schijnt, verschilt per maand. In de zomermaanden schijnt de zon gemiddeld zeven uur per dag, terwijl de zon in de winter gemiddeld maar twee uur schijnt.