Weerbericht Nieuwpoort
 

Regen
zondag 01/21 100%
Regen
Regen. Minimaal 2C.
Gedeeltelijk bewolkt
Morgen 01/22 20%
Gedeeltelijk bewolkt
Bewolking in de ochtend gevolgd door zon in de middag. Maximaal 9C. Wind uit het WNW van 15 tot 30 km/u.
Kans op regen
Dinsdag 01/23 60%
Kans op regen
Lichte regen. Warmer. Maximaal 12C. Wind uit het ZZW van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 60%.
Kans op regen
Woensdag 01/24 70%
Kans op regen
Lichte regen en winderig. Maximaal 12C. Wind uit het ZZW van 30 tot 50 km/u. Kans op regen 70%. Windstoten kunnen af en toe meer dan 65 km/u bereiken.
Gedeeltelijk bewolkt
Donderdag 01/25 20%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 9C. Wind uit het ZW van 15 tot 30 km/u.
Kans op regen
Vrijdag 01/26 30%
Kans op regen
Ochtendbuien. Maximaal 8C. Wind uit het WNW van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 30%.

De stad Nieuwpoort ligt in het westen van België en heeft een inwonersaantal van 11.000 mensen. Nieuwpoort wordt gezien als een bekende badplaats met een rijke historie. De badplaats Nieuwpoort-Bad stamt officieel uit 1864. Nieuwpoort is niet alleen een ideale badplaats, ook kunnen de toeristen er uitstekend boottochtjes maken en verse vis eten. Net als de andere badplaatsen in het westen, heeft Nieuwpoort te maken met een gematigd zeeklimaat. De stad heeft gematigde temperaturen, veel bewolking en een gemiddelde hoeveelheid neerslag. In de zomermaanden is deze stad het beste te bezoeken.

De klimaatcijfers van de badplaats Nieuwpoort

Opvallend is dat de temperaturen in de Belgische badplaats Nieuwpoort nooit onder het vriespunt komen. Dit is voor het toerisme erg gunstig. De stad Nieuwpoort is het beste te bezoeken in de zomers, de temperaturen liggen in de maanden juli en augustus rond de 21 graden. In de winters dalen de temperaturen gemiddeld tot 6 °C. De koudste maanden in de stad Nieuwpoort zijn december, januari en februari. De hoeveelheid regen die in deze badplaats valt is gemiddeld voor Belgische begrippen: er valt per maand ongeveer 61 tot 100 millimeter regen. Het gemiddelde aantal uren dat de zon in de badplaats schijnt, verschilt per seizoen. In de winters ligt het aantal uren zon gemiddeld op twee per dag, terwijl het aantal uren in de zomer kan oplopen tot zeven per dag. De kans op extreem weer is in deze populaire badplaats zeer klein. De toerist kan het hele jaar door voornamelijk regen en bewolking verwachten.