Weerbericht Oostrozebeke

[weatherslider id=”661″]


 

Regen
Vandaag 11/23 70%
Regen
Winderig, regenperioden in de ochtend. Maximaal 14C. Wind uit het ZW van 30 tot 50 km/u. Kans op regen 70%. Windstoten kunnen af en toe meer dan 65 km/u bereiken.
Kans op regen
Morgen 11/24 60%
Kans op regen
Ochtendbuien. Koeler wordend. Maximaal 9C. Wind uit het W van 10 tot 15 km/u. Kans op regen 60%.
Kans op regen
Zaterdag 11/25 50%
Kans op regen
Ochtendbuien. Kouder wordend. Maximaal 6C. Wind uit het WNW van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 50%.
Gedeeltelijk bewolkt
Zondag 11/26 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 8C. Wind uit het WZW van 15 tot 30 km/u.
Regen
Maandag 11/27 90%
Regen
Zich in de middag ontwikkelende regen. Maximaal 8C. Wind uit het ZZW van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 90%.
Kans op regen
Dinsdag 11/28 40%
Kans op regen
Ochtendbuien. Maximaal 7C. Wind uit het WZW van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 40%.

In West-Vlaanderen ligt de plaats Oostrozebeke. Deze gemeente telt ongeveer 7.600 inwoners en ligt redelijk dicht langs de kust. Het is een kleine plaats, maar je kunt hier toch wat mooie bezienswaardigheden bezoeken. Zo is er de Sint-Amanduskerk en de gemeentelijke begraafplaats, waar slachtoffers uit de Eerste Wereldoorlog liggen. Ook kun je naar de Ginstegrot gaan, dat is een Mariagrot en tevens ook bedevaartsplaats. Naast Oostrozebeke liggen talloze kleine dorpjes die ook zeker het bezoeken waard zijn. Doordat deze plaats te maken heeft met een gematigd zeeklimaat, regent het hier hele jaar door. Je kunt milde zomers en gematigde winters verwachten.

Wat zegt het weer over Oostrozebeke
Met het hele jaar door regen, kenmerkt Oostrozebeke zich als een maritiem zeeklimaat. Daar waar de winters vrij mild zijn en de zomers vrij koel, zorgen regenbuien ervoor dat de temperatuur nooit te ver zakt en ook niet boven de 25°C uit komt in de zomer. Meestal schommelt de temperatuur tussen de 13°C en de 23°C in de zomermaanden. Vervolgens loopt de temperatuur geleidelijk terug, en heb je in de winter te maken met temperaturen tussen de 0°C en de 6°C. In de zomer schijnt de zon gemiddeld zeven uur per dag, terwijl in de winter het zonnetje slechts twee uur door de wolken heen komt. Het neerslagniveau in millimeters ligt in de maanden oktober tot en met januari het hoogst. In februari en april is dit het laagst. Toch mag je vrijwel iedere maand zo’n tien dagen neerslag verwachten, waar uitschieters liggen in november en januari.