Weerbericht Parijs

Paris, France 
Kans op regen
zondag 02/07 70%
Kans op regen
Winderig met regenbuien laat. Minimaal 8C.
Regen
Morgen 02/08 70%
Regen
Regen en wind. Maximaal 12C. Wind uit het WZW van 30 tot 50 km/u. Kans op regen 70%. Windstoten kunnen af en toe meer dan 65 km/u bereiken.
Kans op regen
Dinsdag 02/09 90%
Kans op regen
Lichte regen in de ochtend. Maximaal 9C. Wind uit het WZW van 25 tot 40 km/u. Kans op regen 90%.
Gedeeltelijk bewolkt
Woensdag 02/10 20%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 10C. Wind uit het W van 15 tot 30 km/u.
Kans op regen
Donderdag 02/11 60%
Kans op regen
Regenbuien. Maximaal 11C. ZZO wind draaiend naar W bij 15 tot 25 km/u. Kans op regen 60%.
Regen
Vrijdag 02/12 70%
Regen
Regen. Maximaal 8C. Wind uit het ZW van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 70%.

Parijs, de stad van de liefde. Ook wel het romantische hart van Europa genoemd. Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en heeft veel te bieden. Het is een van de belangrijkste wereldsteden en kent een zeer belangrijk economisch centrum. Toeristen kunnen hun hart ophalen wanneer ze in Parijs zijn. De smalle straatjes, de sfeervolle eethuisjes, de Seine en natuurlijk de Eiffeltoren maken een citytrip tot een ware belevenis.

Het klimaat van Parijs

Parijs kent een maritiem klimaat. Dat houdt in dat het weer beïnvloed wordt door de nabijheid van de zee en nog meer door de stroom die vanaf de Atlantische zee komt. De temperatuur zal nooit extreem hoog of extreem laag worden. In de zomer kan het er vrij warm worden. De heetste maanden zijn juli en augustus. Het kwik kan dan oplopen tot wel 24 a 25 graden Celsius. Wie een bezoek wil brengen aan deze lichtstad, doet er daarom goed aan te reizen tussen de maanden september en juni. Het is dan prima slenterweer en de temperaturen zijn niet zo hoog. In de zomermaanden is het vooral tijdens de avonden heerlijk om door de stad te wandelen. Tijdens het voor- of najaar is het weer gemiddeld beter dan in Nederland, maar er is ook tijdens die periode nog altijd kans op een bui. Toeristen doen er daarom goed aan de stad te bezoeken in juni of september. De weersomstandigheden zijn dan het prettigst. De winters in Parijs zijn gemiddeld niet zo koud als die in Nederland. Toch is sneeuw of vorst niet uitgesloten.