Weerbericht Parijs

Paris, France 
Geheel bewolkt
Vandaag 01/27 0%
Geheel bewolkt
Bewolkt. Maximaal 8C. Wind uit het NW van 10 tot 15 km/u.
Kans op regen
Morgen 01/28 60%
Kans op regen
Regenbuien. Maximaal 10C. Wind uit het ZW van 25 tot 40 km/u. Kans op regen 60%. Windstoten kunnen af en toe meer dan 65 km/u bereiken.
Kans op regen
Donderdag 01/29 70%
Kans op regen
Regenbuien. Maximaal 6C. Wind uit het WZW van 25 tot 40 km/u. Kans op regen 70%.
Sneeuw
Vrijdag 01/30 40%
Sneeuw
Regen- en sneeuwbuien. Maximaal 7C. Wind uit het W van 25 tot 40 km/u. Kans op regen 40%. Windstoten kunnen af en toe meer dan 65 km/u bereiken.
Kans op regen
Zaterdag 01/31 40%
Kans op regen
Ochtendbuien. Maximaal 6C. Wind uit het W van 10 tot 15 km/u. Kans op regen 40%.
Sneeuwbuien
Zondag 02/01 60%
Sneeuwbuien
Ochtendsneeuwbuien. Maximaal 5C. Wind uit het NNW van 15 tot 25 km/u. Kans op sneeuw 60%.

Parijs, de stad van de liefde. Ook wel het romantische hart van Europa genoemd. Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en heeft veel te bieden. Het is een van de belangrijkste wereldsteden en kent een zeer belangrijk economisch centrum. Toeristen kunnen hun hart ophalen wanneer ze in Parijs zijn. De smalle straatjes, de sfeervolle eethuisjes, de Seine en natuurlijk de Eiffeltoren maken een citytrip tot een ware belevenis.

Het klimaat van Parijs

Parijs kent een maritiem klimaat. Dat houdt in dat het weer beïnvloed wordt door de nabijheid van de zee en nog meer door de stroom die vanaf de Atlantische zee komt. De temperatuur zal nooit extreem hoog of extreem laag worden. In de zomer kan het er vrij warm worden. De heetste maanden zijn juli en augustus. Het kwik kan dan oplopen tot wel 24 a 25 graden Celsius. Wie een bezoek wil brengen aan deze lichtstad, doet er daarom goed aan te reizen tussen de maanden september en juni. Het is dan prima slenterweer en de temperaturen zijn niet zo hoog. In de zomermaanden is het vooral tijdens de avonden heerlijk om door de stad te wandelen. Tijdens het voor- of najaar is het weer gemiddeld beter dan in Nederland, maar er is ook tijdens die periode nog altijd kans op een bui. Toeristen doen er daarom goed aan de stad te bezoeken in juni of september. De weersomstandigheden zijn dan het prettigst. De winters in Parijs zijn gemiddeld niet zo koud als die in Nederland. Toch is sneeuw of vorst niet uitgesloten.