Weerbericht Riemst

[weatherslider id=”700″]


 

Kans op regen
Vandaag 11/23 90%
Kans op regen
Winderig met regenbuien. Maximaal 15C. Wind uit het ZW van 30 tot 50 km/u. Kans op regen 90%. Windstoten kunnen af en toe meer dan 65 km/u bereiken.
Kans op regen
Morgen 11/24 60%
Kans op regen
Winderig met ochtendregenbuien. Maximaal 11C. WZW wind van 30 tot 50 km/u, afnemend naar 10 tot 15 km/u. Kans op regen 60%. Windstoten kunnen af en toe meer dan 65 km/u bereiken.
Kans op regen
Zaterdag 11/25 60%
Kans op regen
Regenbuien. Kouder wordend. Maximaal 5C. Wind uit het W van 10 tot 15 km/u. Kans op regen 60%.
Gedeeltelijk bewolkt
Zondag 11/26 20%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 6C. Wind uit het WZW van 15 tot 30 km/u.
Kans op regen
Maandag 11/27 60%
Kans op regen
Zich in de middag ontwikkelende lichte regen. Maximaal 6C. Wind uit het ZW van 25 tot 40 km/u. Kans op regen 60%.
Kans op regen
Dinsdag 11/28 80%
Kans op regen
Regenbuien. Maximaal 6C. Wind uit het ZW van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 80%.

Het plaatsje Riemst ligt in het zuidoosten van de provincie Limburg in België. Het is tevens een gemeente, die ruim 16.000 inwoners telt. Riemst staat vooral bekend om de aanwezigheid van ruim honderd beschermde monumenten, mergelgrotten, champignonkwekerijen, vierkantshoeven en een wijnkasteel. Je kunt er dus zeker van zijn dat een middagje Riemst volop leuke activiteiten te bieden heeft, en dat er genoeg te beleven valt. Door deze prachtige monumenten wordt Riemst het hele jaar door goed bezocht door toeristen. Doordat Riemst een gematigd zeeklimaat heeft, is het zowel de zomer als winter ideaal om een dagje uit te plannen naar deze plaats.

Een beetje regen afgewisseld met zon en sneeuw
De Noordzee heeft grote invloed op het klimaat in Riemst. In de zomermaanden zorgt het zeewater voor wat afkoeling, en dat verklaart ook waarom de temperaturen in de maanden juni tot en met augustus vaak niet boven de 23°C komen. De minimumtemperatuur blijft meestal rond de 12°C hangen. Zodra het kouder begint te worden, zorgt het zeewater ervoor dat de temperatuur niet ver daalt. In de koudste maanden van het jaar (december, januari en februari) ligt de temperatuur tussen de -1 °C en de 7 °C. Echt onder het vriespunt komt de temperatuur niet vaak. België, en daarmee ook Riemst, staat bekend om de hoeveelheid jaarlijkse regenval. Hier regent het immers het hele jaar door. Natuurlijk valt er in de zomermaanden wat minder regen en kun je van het zonnetje genieten, maar in de winter komen er regelmatig druppels uit de wolken naar beneden. Toch is Riemst een leuke plaats om te bezoeken. Met overdekte monumenten heb je immers geen last van de regen.