Weerbericht Rome
 

Potential disruption due to rain from 11AM CET THU until 11:59PM CET FRI

Issued:
1:00 AM GMT op 23 februari 2018
Expires:
Regen
Vandaag 02/23 90%
Regen
Regen. Maximaal 11C. Wind uit het NO van 10 tot 15 km/u. Kans op regen 90%. Regenval ongeveer 12 mm. Overstroming is mogelijk in overstromingsgevoelige gebieden.
Regen
Morgen 02/24 80%
Regen
Regen. Maximaal 11C. Windkracht ONO en wisselend. Kans op regen 80%. Regenval ongeveer 6 mm.
Regen
Zondag 02/25 90%
Regen
Regen. Maximaal 12C. Windkracht O en wisselend. Kans op regen 90%. Regenval ongeveer 6 mm.
Sneeuw
Maandag 02/26 60%
Sneeuw
Regen en sneeuwbuien in de ochtend. Aanhoudend koud. Maximaal 5C. Wind uit het N van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 60%.
Helder
Dinsdag 02/27 0%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 5C. Wind uit het N van 15 tot 25 km/u.
Merendeels bewolkt
Woensdag 02/28 20%
Merendeels bewolkt
Overwegend bewolkt. Maximaal 6C. Wind uit het O van 10 tot 15 km/u.

De stad Rome is bij velen bekend als de stad der cultuur. Deze Romeinse stad gaat jaren terug en is al tijden een favoriete vakantiebestemming. Niet alleen kun je hier genieten van de mooiste architectuur en kunstwerken, maar ook voor heerlijke Italiaanse ijscoupes en pittoreske restaurantjes ben je hier op de goede plek. Rome is de hoofdstad van Italië en telt ruim 2,7 miljoen inwoners. Het is tevens de hoofdstad van het vroegere Romeinse Rijk; de stad beschikt dan ook over immens veel historie en monumenten. Deze prachtige stad kent een Middellandse Zeeklimaat, waarin de zomers enorm heet zijn en worden afgewisseld door vrij milde winters. Sneeuw komt in deze stad vrijwel niet voor, en is eerder uitzondering dan regel.

Hete zomers en milde winters

In heel Italië heerst een zeeklimaat, waarin milde winters worden gevolgd door hete zomers. Rome heeft een Middellandse Zeeklimaat, wat betekent dat de zomers hier extra heet zijn. De temperaturen in juni tot en met september kunnen oplopen tot boven de 30 °C en komen meestal niet onder de 15 °C. Gemiddeld schijnt de zon in deze maanden tien uur per dag. In de herfst en de lente liggen de temperaturen rond de 20 °C. De beste tijd om een bezoekje te brengen aan deze mooie stad is dan ook zeker in de herfst of de lente. Echt koude winterdagen kent Rome niet. De temperatuur ligt in de koudste maanden tussen de 3 °C en de 13 °C. Regen valt er in deze stad niet veel. November en december zijn de natste maanden van het jaar, waarin het gemiddeld iets minder dan de helft van de dagen regent.