Weerbericht Sint-Niklaas

[weatherslider id=”806″]


 

Regen
Vandaag 11/23 90%
Regen
Regen en wind. Maximaal 14C. Wind uit het ZW van 30 tot 50 km/u. Kans op regen 90%. Windstoten kunnen af en toe meer dan 65 km/u bereiken.
Regen
Morgen 11/24 70%
Regen
Bewolkt met ochtendregen. Koeler wordend. Maximaal 9C. Wind uit het W van 10 tot 15 km/u. Kans op regen 70%.
Kans op regen
Zaterdag 11/25 40%
Kans op regen
Regenbuien. Kouder wordend. Maximaal 6C. Wind uit het W van 10 tot 15 km/u. Kans op regen 40%.
Kans op regen
Zondag 11/26 40%
Kans op regen
Regenbuien. Maximaal 7C. Wind uit het WZW van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 40%.
Kans op regen
Maandag 11/27 70%
Kans op regen
Zich in de middag ontwikkelende lichte regen. Maximaal 7C. Wind uit het ZW van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 70%.
Kans op regen
Dinsdag 11/28 70%
Kans op regen
Regenbuien. Maximaal 7C. Wind uit het WZW van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 70%.

De stad Sint-Niklaas ligt in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. De stad ligt dicht bij de stad Antwerpen en is daarnaast de hoofdstad van het Land van Waas. Land van Waas is een streek in het noordoosten van België, en grenst tevens aan Nederland. Sint-Niklaas wordt gezien als een gezellige stad, waar veel evenementen worden georganiseerd. De stad heeft, net als andere steden in België, te maken met een gematigd maritiem klimaat. Het maritieme klimaat zorgt voor koele zomers en zachte winters.

De weersomstandigheden in de gemeente Sint-Niklaas

De stad Sint-Niklaas ligt in het noorden van België en heeft daardoor een iets warmer klimaat dan overige steden in België. De warmste maanden in deze gemeente, zijn de maanden juli en augustus. In deze zomermaanden kunnen de temperaturen variëren van 12 °C tot 22 °C. De koelste maanden in Sint-Niklaas zijn de maanden december, januari en februari. De temperaturen kunnen in de winter variëren van 1 °C tot 6 °C. De gemiddelde hoeveelheid neerslag ligt in de stad Sint-Niklaas tussen de 61 en 100 millimeter. In de maanden maart, april, mei, juni en juli is dit echter minder, dan valt er gemiddeld 31 tot 60 millimeter neerslag. Het aantal zonuren per maand ligt in de stad Sint-Niklaas iets hoger dan gemiddeld. In de zomer hebben de Sint-Niklazenaars gemiddeld acht uur zon, terwijl de stad in de winter maar twee uur zon kan verwachten. De stad Sint-Niklaas kan het beste worden bezocht in het voorjaar of in de zomer. In het voorjaar liggen de temperaturen iets lager, maar men kan dan minder neerslag verwachten. De zomer is warm, maar brengt meer regen met zich mee.