Deze weerapps voorspellen het weer het beste

weer appsIn de wetenschap dat het kan vriezen en dooien hebben we in ons land bijna allemaal een weerapp op de smartphone gedownload. We willen heel graag weten wat voor weer het de volgende dag zal zijn en vooral of het nog gaat regenen. Nergens anders zijn we zo met het weer bezig als in België en Nederland. Dat verklaart ook het groot aantal weerapps dat beschikbaar is.

Het kan vriezen en dooien

Als je het over weer hebt heb je het over voorspellingen. En aan een voorspelling kunnen geen rechten ontleend worden. En dus kijkt niemand ervan op dat de weermannen en vrouwen en ook de weerapps er nog wel eens helemaal naast zitten. De meest bekende weerapps in ons land zijn toch wel Wetteronline, Weatherpro, Weer XL, Weerplaza, Buitenradar, Weeronline, Yr.no en de WetterApp. Soms zitten ze goed, soms ook helemaal niet. Het kan ook wat dat betreft vriezen en dooien.

Geen enkele app bleek overtuigend

Vorig jaar onderzocht Droidapp de verschillende weer apps. Hoewel geen van de apps overtuigend bleek werd Weatherpro uiteindelijk winnaar. De WetterApp werd tweede en Buienradar legde beslag op de derde plaats. Voor wat het waard is, want zo scoorde Buienradar in Breda heel goed, maar in het noorden van het land veel minder.

Met dank aan de beeldschermen

De verschillende weer apps worden wel steeds mooier. Zeker ook op de zich sterk ontwikkelende beeldschermen van de smartphones zijn de verschillende weerkaarten goed te zien. Visueel staan ze dus altijd wel hun mannetje, met dank aan de telefoons. In die wereld lijkt overigens met name de Huawei aan een sterke opmars bezig en lijkt dit Chinese merk in staat straks Samsung en Apple naar de kroon te steken. In China lijkt echt niets onmogelijk wat betreft de smartphone en met de P20 Mate heeft Huawei een topmodel in huis.

Sim only

Ook bij de abonnementen voor smartphones is een verschuiving waarneembaar. Kreeg je vroeger de nieuwe modellen bij je abonnement en betaal je die samen met de belkosten maandelijks af. Steeds meer mensen kiezen voor een sim only abonnement. Dan heb je zelf een telefoon in je bezit en betaal je alleen voor de telefoonkosten. Dit scheelt vaak toch al snel de helft van de maandelijkse telefoonrekening en dat is dan ook de belangrijkste reden waarom mensen vaker voor sim only gaan. Meer weten, klik dan op sim only vergelijken. Dan kun je daarna een weloverwogen beslissing nemen.