Weerbericht Frankrijk 

Sneeuw
Vandaag 01/19 40%
Sneeuw
Regen met sneeuw. Koud. Maximaal 4C. Wind uit het ZO van 10 tot 15 km/u. Kans op neerslag 40%.
Geheel bewolkt
Morgen 01/20 20%
Geheel bewolkt
Bewolkt. Koud. Maximaal 5C. Wind uit het NO van 10 tot 15 km/u.
Helder
Maandag 01/21 10%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 3C. Windkracht NNW en wisselend.
Sneeuw
Dinsdag 01/22 100%
Sneeuw
Regen met sneeuw. Maximaal 5C. Wind uit het ZW van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 100%.
Geheel bewolkt
Woensdag 01/23 20%
Geheel bewolkt
Bewolkt. Maximaal 3C. Wind uit het WNW van 10 tot 15 km/u.
Gedeeltelijk bewolkt
Donderdag 01/24 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 3C. Wind uit het NNW van 15 tot 25 km/u.

De Franse Republiek ligt in West-Europa tussen het Kanaal, de Golf van Biskaje en de Atlantische Oceaan in. Het land heeft behoorlijk wat buurlanden: België, Duitsland, Luxemburg, Spanje, Italië, Andorra, Zwitserland en Monaco. Deze landen verschillen erg in hun klimaat en worden door diverse wateren beïnvloedt. De vraag is dan: wat voor klimaat heerst er in Frankrijk?

Met een flinke oppervlakte van bijna 700.000 vierkante kilometer is het niet gek dat Frankrijk een drietal klimaten kent. Het grootste deel van het land kent relatief milder winters, zomers die niet extreem heet zijn en flink wat regen. Dit wordt ook wel een gematigd zeeklimaat genoemd (type Cfb). In het zuidoosten van Frankrijk liggen de Alpen, waar een hooggebergteklimaat heerst (type EH). Dit houdt in dat er veel neerslag valt en er koele zomers en koude winters zijn. Het laatste type zorgt voor warme, droge zomers en milde winters: het mediterraans klimaat (type Csa).

Wintersport en zomervakanties
Door de verschillende klimaten is Frankrijk een uitermate geschikt land voor uiteenlopende vakanties. Wintersport wordt mogelijk gemaakt in de periode december tot april. Mooie pistes en gegarandeerd sneeuw zorgen voor een onvergetelijke beleving in de Alpen of in de Pyreneeën. Minder sneeuwzekerheid vind je in de Vogezen, de Jura en het Centraal Massief.

Meer een zonaanbidder? In de zomer trekt de zuidkust van Frankrijk veel toeristen aan. In de maanden april tot en met september schijnt de zon hier gemiddeld 9,5 uur per dag. De zee is in augustus met 23 graden ook zeer aangenaam.