Weerbericht Hasselt
 

Merendeels bewolkt
maandag 01/21 10%
Merendeels bewolkt
Overwegend bewolkt. Minimaal -3C.
Sneeuwbuien
Morgen 01/22 70%
Sneeuwbuien
Lichte sneeuw in de ochtend. Koud. Maximaal 2C. Wind uit het ZZW van 15 tot 30 km/u. Kans op sneeuw 70%. Sneeuwtoename minder dan 2 cm.
Merendeels bewolkt
Woensdag 01/23 20%
Merendeels bewolkt
Overwegend bewolkt. Hier en daar ijzig op onbehandelde oppervlakken. Maximaal 2C. Windkracht ONO en wisselend.
Merendeels bewolkt
Donderdag 01/24 10%
Merendeels bewolkt
Overwegend bewolkt. Aanhoudend koud. Maximaal 2C. Windkracht NNW en wisselend.
Korrelhagel
Vrijdag 01/25 40%
Korrelhagel
Winterse neerslag in de ochtend. Aanhoudend koud. Maximaal 4C. Wind uit het ZW van 10 tot 15 km/u. Kans op neerslag 40%.
Regen
Zaterdag 01/26 70%
Regen
Regen. Maximaal 4C. Wind uit het ZZW van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 70%. Regenval ongeveer 6 mm.

De stad van de smaak, zo wordt Hasselt ook wel genoemd door velen. Deze hoofdstad van de provincie Limburg telt 75.000 inwoners en staat bekend om heerlijke hapjes en drankjes. Zo kun je hier prima terecht voor een jeneverproeverij. Een bezoekje aan het modemuseum is ook niet verkeerd. In de zomermaanden heb je volop keuze uit verschillende leuke terrasjes in de kleine straatjes van Hasselt. Deze gezellige stad kent een gematigd maritiem klimaat waarin zachte winters worden gevolgd door aangename zomers. Een zeeklimaat wordt gekenmerkt door veel neerslag het hele jaar door, vanzelfsprekend onder invloed van een nabijgelegen zee. Voor België is dat de Noordzee.

Het klimaat in de gezelligste stad van België

In België valt, net zoals in Nederland, per jaar flink wat regen. Niet alleen in de wintermaanden is het hebben van een goede paraplu niet overbodig, maar ook in de warmste maanden (juli en augustus) kun je verrast worden door een flinke regenbui. In de maanden oktober tot en met maart ligt het gemiddeld aantal dagen neerslag boven de zeventien per maand. Vanaf april wordt het meestal wat droger en is de kans op een zonnetje wat groter. In de winter komt de temperatuur tot net onder het vriespunt, maar in de zomermaanden mag je een maximum temperatuur verwachten van 21 °C. Zo kun je toch heerlijk genieten op een terrasje. Zeker in juli en augustus is het heerlijk vertoeven in deze gezellige stad. De kans op een zonnetje is dan het grootst, en ook langdurige neerslag wordt in deze maanden het minst verwacht.