Hoe je ook zonder Buienradar het weer in het buitenland in de gaten kan houden

Voordat je op vakantie gaat wil een fatsoenlijke inschatting kunnen maken van het weer, als de voorspellingen extreem slecht worden kun je op tijd actie ondernemen. Op je smartphone staat een standaard weer app die geheel gratis kunt gebruiken. Als je tot in detail wilt weten wat het weer doet kun je uitgebreidere apps installeren. Ook zijn er andere websites dan alleen buienradar. In dit artikel worden een aantal alternatieven voor buienradar benoemd.

Weather underground

Weather ground haalt net als andere app zijn informatie uit meteorologische instellingen. Dit betekent niet dat deze apps volledig hetzelfde zijn, weather ground werkt nog uitgebreider. Deze geeft namelijk een stuk meer informatie. Gebruikers kunnen net zoals bij Flitsmeister een bijdrage leveren aan de app. Zij kunnen een beoordeling geven aan de voorspelling. Dit is hetzelfde als bij flitsmeister, daar geef je een beoordeling aan de desbetreffende melding. Deze informatie wordt tegelijkertijd getoond aan andere gebruikers zodat deze elkaar kunnen waarschuwen.

Weeronline

Weeronline is een erg bekende app en website die wordt gebruikt voor weervoorspellingen. Het overzicht is erg simpel met temperatuur, windsterkte en regenindicatie. De app en website onderscheidt zich echter door op een praktische wijze deze informatie toe te voegen. Zo wordt er informatie gegeven over hooikoort bij pollen en kans op reuma klachten bij koud weer. Als je reumapatiënt bent en zonder pijn op vakantie wilt gaan kun je deze app goed gebruiken om de voorspellingen in de gaten te houden.

Reisverzekering afsluiten

Als je last hebt van bijvoorbeeld Reuma en jouw vakantiebestemming wisselde weersvoorspellingen heeft, is het verstandig een reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering afsluiten kan gemakkelijk via het internet. Het is wel belangrijk deze verschillende verzekeringen te vergelijken. Welke reisverzekering bij jou past hangt van verschillende factoren af. Een reisverzekering dekt in de meeste gevallen de volgende kosten: ongevallen, medische kosten, buitengewone kosten zoals gedwongen langer verblijf, bagage en reisdocumenten. De hoogte van de vergoeding hangt af van je premie. Het is aan te raden niet te besparen op deze premie, dit scheelt slechts enkele euro’s Deze enkele euro’s kunnen je honderden euro’s besparen!