Weerbericht Kleine-Brogel
 

Kans op regen
Morgen 01/17 80%
Kans op regen
Lichte regen. Kouder wordend. Maximaal 5C. Wind uit het W van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 80%.
Gedeeltelijk bewolkt
Vrijdag 01/18 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 5C. Windkracht ZZW en wisselend.
Merendeels bewolkt
Zaterdag 01/19 10%
Merendeels bewolkt
Overwegend bewolkt. Koud. Maximaal 4C. Wind uit het ZO van 10 tot 15 km/u.
Gedeeltelijk bewolkt
Zondag 01/20 0%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Koud. Maximaal 3C. Windkracht ONO en wisselend.
Helder
Maandag 01/21 10%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 3C. Windkracht ONO en wisselend.
Sneeuw
Dinsdag 01/22 70%
Sneeuw
Regen met sneeuw. Maximaal 3C. Wind uit het ZZO van 15 tot 25 km/u. Kans op neerslag 70%. Sneeuwtoename minder dan 2 cm.

Kleine Brogel is een deelgemeente van de stad Peer in de Belgische gemeente Limburg. Kleine Brogel ligt dan ook in de streek de Limburgse Kempen. België valt onder het gematigd zeeklimaat met milde winters en relatief milde zomers. Daarnaast is er gedurende alle maanden kans op neerslag met een gemiddelde van 8 tot 12 regendagen per maand. Daarnaast worden de Limburgse Kempen gezien als de warmste streek van de Belgische zomers. Ook in Nederland zijn de Kempen het warmst in de zomermaanden. In het plaatsje Kleine Brogel is ooit een temperatuur gemeten van 39,5 °C, wat een record is. Dit klimaat komt tot stand onder invloed van de Noordzee, die ervoor zorgt dat in de zomer het land afkoelt en de zomers dus uiterst mild zijn. Ook de milde winters zijn te danken aan de Noordzee, tenzij er sprake is van een sterke oostelijke koude stroming. Extreme temperaturen komen door het klimaat weinig voor.

Weersomstandigheden en temperatuur in Kleine Brogel

De gemiddelde temperatuur gemeten over het gehele jaar ligt in Kleine Brogel ongeveer rond de 15,7 °C. De warmste maanden in Kleine Brogel zijn juni, juli en augustus met een gemiddelde gemeten maximum temperatuur tussen de 23,4 °C en de 24,8 °C. De koudste maanden zijn december en januari met een maximum temperatuur van 6 °C en een minimum temperatuur van gemiddeld 1 °C. Regen valt het hele jaar door met gemiddeld zo’n 8 tot 12 regendagen per maand. De afgelopen 10 jaar viel voornamelijk in juli, december, januari en februari veel regen met een neerslagsom van tussen de 55,9 en 56,4 mm. Voornamelijk in april en september valt er weinig regen, gemiddeld respectievelijk zo’n 33,4 mm en 26,6 mm.