Weerbericht Knokke
 

Gedeeltelijk bewolkt
Morgen 11/19 20%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt en winderig. Maximaal 7C. Wind uit het ONO van 30 tot 50 km/u. Windstoten kunnen af en toe meer dan 65 km/u bereiken.
Gedeeltelijk bewolkt
Dinsdag 11/20 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Bewolkt en winderig. Maximaal 4C. Wind uit het ONO van 30 tot 50 km/u. Windstoten kunnen af en toe meer dan 65 km/u bereiken.
Gedeeltelijk bewolkt
Woensdag 11/21 20%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 7C. Wind uit het OZO van 15 tot 30 km/u.
Gedeeltelijk bewolkt
Donderdag 11/22 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 7C. Wind uit het OZO van 10 tot 15 km/u.
Helder
Vrijdag 11/23 10%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 8C. Wind uit het ZO van 10 tot 15 km/u.
Kans op regen
Zaterdag 11/24 60%
Kans op regen
Middagregenbuien. Maximaal 7C. Wind uit het O van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 60%.

Knokke is een populaire badplaats in België. Er zijn zelfs mensen die beweren dat het de meest luxe badplaats van België is. Wanneer je besluit af te reizen naar dit idyllische plaatsje, ben je verzekerd van een heus vakantiegevoel. Je kunt je ogen uitkijken. Zo wordt de hoofdstraat omgeven door luxe villa’s, kunstgaleries, modehuizen en een groot casino.

Het klimaat van Knokke

Wie denkt aan het weer in België, denkt al gauw aan het weer in Nederland. Moet je voor een stedentrip in Nederland je trui inpakken, is de kans vrij klein dat je in België in bikini kunt rondhuppelen. En toch ligt Knokke wat gunstiger dan Nederland. Het heeft te maken met een Atlantische golfstroming die ervoor zorgt dat de temperatuur van de zee maar zelden onder de 5 graden Celsius komt. Bovendien zorgt de gunstige ligging ervoor dat het plaatsje goed beschermd is tegen de westelijke winden die in die streek nog weleens kunnen opsteken.

De temperatuur

Vriezen doet het maar weinig in Knokke. In januari is de gemiddelde minimum temperatuur zo’n 2 graden Celsius en de maximum temperatuur 6 graden. In de zomer is de gemiddelde temperatuur zelfs 21 graden Celsius. Heerlijk als je een aantal dagen aan het strand wilt vertoeven. In de maanden juli en augustus zit je goed in Knokke. Uiteraard is niets zo veranderlijk als het weer, maar in deze maanden heb je in ieder geval kans op zeer warm weer. Knokke blijft door de ligging echter een gematigd klimaat houden, dus een zomers buitje is eerder regel dan uitzondering.