Weerbericht Los Cristianos
 

The location could not be found.

Tenerife is een eiland dat hoort bij de Canarische eilanden, die tevens weer horen bij Spanje. Er wonen 900.000 inwoners op het eiland, wat het eiland het grootste eiland van de Canarische eilanden maakt. Het eiland trekt veel toeristen door de mooie wandelroutes, de gebergtes en de dolfijnen en walvissen die men hier kan zien. De weersomstandigheden zijn op het eiland het hele jaar door mooi, waardoor toeristen hier ook het hele jaar door op vakantie kunnen.

Het weer en het klimaat op het eiland Los Christianos
De temperaturen op het eiland liggen tussen de 14 °C en de 29 °C. De temperaturen zijn het hele jaar door relatief warm en ook de temperatuur van de zee ligt gemiddeld tussen de
19 °C en de 24 °C. In de maanden juni, juli en augustus liggen de temperaturen het hoogst. De temperaturen variëren in deze zomermaanden van 20 °C en 29 °C. De hoeveelheid neerslag is in deze maanden nihil, wat betekent dat de temperaturen extra warm aanvoelen. Tot de koudste maanden behoren de maanden december, januari, februari en maart. In deze maanden liggen de temperaturen tussen de 14 °C en de 21 °C. De hoeveelheid neerslag is in deze maanden aanzienlijk groter. In deze maanden valt er gemiddeld 61 tot 100 millimeter neerslag per maand. Ook het gemiddelde aantal zonuren verschilt per maand. In de zomer schijnt de zon gemiddeld 10 à 11 uur per dag. In de winters schijnt de zon 6 uur per dag.