Weerbericht Nieuwpoort




 

Sneeuw
Morgen 01/22 90%
Sneeuw
Ochtendregen met sneeuw. Koud. Maximaal 5C. Wind uit het ZW van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 90%. Sneeuwtoename minder dan 2 cm.
Gedeeltelijk bewolkt
Woensdag 01/23 20%
Gedeeltelijk bewolkt
Bewolking in de ochtend gevolgd door zon in de middag. Koud. Maximaal 3C. Wind uit het N van 10 tot 15 km/u.
Merendeels bewolkt
Donderdag 01/24 20%
Merendeels bewolkt
Overwegend bewolkt. Aanhoudend koud. Maximaal 4C. Wind uit het NW van 10 tot 15 km/u.
Gedeeltelijk bewolkt
Vrijdag 01/25 20%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 6C. Wind uit het WZW van 10 tot 15 km/u.
Kans op regen
Zaterdag 01/26 80%
Kans op regen
Regenbuien. Maximaal 7C. Wind uit het ZZW van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 80%.
Kans op regen
Zondag 01/27 40%
Kans op regen
Middagregenbuien. Maximaal 5C. Wind uit het W van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 40%.

De stad Nieuwpoort ligt in het westen van België en heeft een inwonersaantal van 11.000 mensen. Nieuwpoort wordt gezien als een bekende badplaats met een rijke historie. De badplaats Nieuwpoort-Bad stamt officieel uit 1864. Nieuwpoort is niet alleen een ideale badplaats, ook kunnen de toeristen er uitstekend boottochtjes maken en verse vis eten. Net als de andere badplaatsen in het westen, heeft Nieuwpoort te maken met een gematigd zeeklimaat. De stad heeft gematigde temperaturen, veel bewolking en een gemiddelde hoeveelheid neerslag. In de zomermaanden is deze stad het beste te bezoeken.

De klimaatcijfers van de badplaats Nieuwpoort

Opvallend is dat de temperaturen in de Belgische badplaats Nieuwpoort nooit onder het vriespunt komen. Dit is voor het toerisme erg gunstig. De stad Nieuwpoort is het beste te bezoeken in de zomers, de temperaturen liggen in de maanden juli en augustus rond de 21 graden. In de winters dalen de temperaturen gemiddeld tot 6 °C. De koudste maanden in de stad Nieuwpoort zijn december, januari en februari. De hoeveelheid regen die in deze badplaats valt is gemiddeld voor Belgische begrippen: er valt per maand ongeveer 61 tot 100 millimeter regen. Het gemiddelde aantal uren dat de zon in de badplaats schijnt, verschilt per seizoen. In de winters ligt het aantal uren zon gemiddeld op twee per dag, terwijl het aantal uren in de zomer kan oplopen tot zeven per dag. De kans op extreem weer is in deze populaire badplaats zeer klein. De toerist kan het hele jaar door voornamelijk regen en bewolking verwachten.