Weerbericht Oostende
 

Korrelhagel
maandag 01/21 70%
Korrelhagel
Gedeeltelijk bewolkt. Minimaal -2C.
Sneeuw
Morgen 01/22 90%
Sneeuw
Ochtendsneeuw. Koud. Maximaal 4C. Wind uit het ZW van 25 tot 40 km/u. Kans op sneeuw 90%. Sneeuwtoename minder dan 2 cm.
Geheel bewolkt
Woensdag 01/23 20%
Geheel bewolkt
Bewolkt. Koud. Maximaal 3C. Wind uit het N van 10 tot 15 km/u.
Gedeeltelijk bewolkt
Donderdag 01/24 20%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Aanhoudend koud. Maximaal 4C. Wind uit het NW van 10 tot 15 km/u.
Gedeeltelijk bewolkt
Vrijdag 01/25 20%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Aanhoudend koud. Maximaal 5C. Wind uit het ZW van 10 tot 15 km/u.
Kans op regen
Zaterdag 01/26 80%
Kans op regen
Regenbuien. Maximaal 6C. Wind uit het ZZW van 15 tot 30 km/u. Kans op regen 80%.

In het westen van Vlaanderen ligt een plaats met 70.000 inwoners. De Vlaamse kust wordt gesierd door Oostende: de grootste badplaats in omstreken. Oostende is geleden tussen Middelkerke en de Haan in. Door de centrale ligging is het de grootste trekpleister aan de Belgische kust voor toeristen, maar ook economisch gezien is het een belangrijke locatie. Daarnaast kan hier flink wat cultuur gesnoven worden door de vele verschillende festivals die hier jaarlijks worden gehouden, maar ook bezienswaardigheden in de open lucht zijn het bezoeken waard. Deze zijn vanzelfsprekend het leukst om te bekijken met mooi weer. Overweeg je om een tripje naar Oostende te doen? Dan is het fijn om te weten hoe het klimaat er hier uitziet. Graag vertellen we je hier dan ook meer over.

Gematigd zeeklimaat

In Oostende zal je in de winter geen erge kou ervaren en in de zomer blijft het relatief koel. Dit komt door het gematigd zeeklimaat dat in heel België de boventoon voert. In de zomer liggen de temperaturen rond de 20 °C; in de winter is dit 6 °C. Dit komt doordat winden uit het wisten minder grip hebben op Oostende, dankzij de Atlantische golfstroom. Diezelfde stroom is verantwoordelijk voor de temperatuur van de zee, die nooit onder de 5 °C uit zal komen. Wel kan het het hele jaar door regenen. Half augustus vind je de warmste temperaturen. Dus als je op zoek bent naar een badplaats waar je ook nog cultuur kunt snuiven: Oostende is zeker het bezoeken waard.