Weerbericht Utrecht
 

Gedeeltelijk bewolkt
zaterdag 03/23 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Minimaal 0C.
Gedeeltelijk bewolkt
Morgen 03/24 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Overwegend helder. Maximaal 12C. Wind uit het NNW van 10 tot 15 km/u.
Gedeeltelijk bewolkt
Maandag 03/25 20%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt en winderig. Lichte kans op een regenbui. Maximaal 11C. Wind uit het NNW van 30 tot 50 km/u.
Geheel bewolkt
Dinsdag 03/26 20%
Geheel bewolkt
Bewolkt. Maximaal 10C. Wind uit het NW van 15 tot 25 km/u.
Gedeeltelijk bewolkt
Woensdag 03/27 20%
Gedeeltelijk bewolkt
Bewolking in de ochtend gevolgd door zon in de middag. Warmer wordend. Maximaal 13C. Wind uit het WNW van 15 tot 25 km/u.
Merendeels bewolkt
Donderdag 03/28 10%
Merendeels bewolkt
Bewolkt. Warm. Maximaal 14C. Windkracht NNW en wisselend.

Utrecht is met ruim 325.000 mensen de vierde grootste stad van Nederland. De stad ligt centraal in Nederland en behoort daardoor tot de Randstad. Doordat de stad zo centraal ligt, worden er veel beurzen en conferenties in deze stad gehouden. Daarnaast heeft Utrecht een rijke historie en behoort deze stad tot één van de eerste steden met stadsrechten. Ook is Utrecht een echte studentenstad en staat de stad bekend om de vele kerken. Onder de bekendste kerken in Utrecht vallen de Domtoren en de Janskerk.

Het weer en het klimaat in de stad Utrecht
In de stad Utrecht liggen de gemiddelde temperaturen tussen de 0 °C en de 22 °C. De warmste maanden zijn juni, juli en augustus. In deze maanden liggen de gemiddelde temperaturen tussen de 10 °C en 22 °C. Onder de koudste maanden vallen de maanden december, januari en februari. De gemiddelde temperaturen liggen in deze maanden tussen de 0 °C en 6 °C. In de herfst- en lentemaanden liggen de gemiddelde temperaturen tussen de 2 °C en 19 °C. In Utrecht valt de minste neerslag in de maanden februari en april. In deze maanden valt er een gemiddelde neerslag van tussen de 31 en 60 millimeter. In de overige maanden valt er meer neerslag. De gemiddelde neerslag ligt in deze maanden tussen de 6 en 100 millimeter per maand. Het gemiddeld aantal uren zon per maand verschilt per seizoen en per maand. In de winter schijnt de zon gemiddeld 2 uur per dag, terwijl deze in de zomer gemiddeld 7 uur per dag tevoorschijn komt.