Weerbericht Veurne
 

Helder
zaterdag 11/17 0%
Helder
Overwegend helder. Minimaal 1C.
Helder
Morgen 11/18 0%
Helder
Overwegend helder. Maximaal 7C. Wind uit het ONO van 15 tot 30 km/u.
Gedeeltelijk bewolkt
Maandag 11/19 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 7C. Wind uit het ONO van 25 tot 40 km/u.
Merendeels bewolkt
Dinsdag 11/20 0%
Merendeels bewolkt
Overwegend bewolkt. Maximaal 4C. Wind uit het ONO van 25 tot 40 km/u. Windstoten kunnen af en toe meer dan 65 km/u bereiken.
Kans op regen
Woensdag 11/21 40%
Kans op regen
Ochtendbuien. Maximaal 5C. Wind uit het OZO van 15 tot 25 km/u. Kans op regen 40%.
Gedeeltelijk bewolkt
Donderdag 11/22 10%
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt. Maximaal 5C. Wind uit het O van 10 tot 15 km/u.

Eén van de gezelligste steden in België is Veurne. Deze stad ligt op een boogscheut van de kust en de Franse grens, en is daarmee een grote trekpleister van België. Hier vind je één van de mooiste marktpleinen van het land. Wereldberoemd is ook de Boetprocessie op de laatste zondag van juli. Na een dagje monumenten bezichtigen en winkels bezoeken, kun je heerlijk uitrusten op één van de vele gezellige terrasjes die Veurne te bieden heeft. In verhouding heeft de stad weinig inwoners, maar Veurne wordt goed bevolkt door toeristen uit de omgeving. Doordat de stad te maken heeft met een gematigd zeeklimaat, zie je vaak volop paraplu’s in het straatbeeld. België is, net zoals Nederland, een land waar regen het hele jaar door geen uitzondering is.

Een zonnetje afgewisseld door een regenbui
Met zoveel regen zou je denken dat Veurne nat en koud is. Dit is echter niet het geval. Hoewel er per maand gemiddeld tien dagen regent valt, zijn er ook volop zonuren te vinden. Zeker in de zomermaanden kun je zes tot zeven uur per dag een zonnetje verwachten. Heerlijk om dan een dagje rond te lopen in Veurne. De temperatuur ligt in de winter tussen de 0°C en de 6°C. Het zeewater van de Noordzee zorgt ervoor dat het nooit echt heel koud wordt. In de warmste maanden kan de temperatuur oplopen tot wel 23°C, waarbij een minimumtemperatuur van 12°C wordt verwacht. Ook hier zorgt het zeewater ervoor dat de zomers redelijk koel zijn en je niet hoeft de vergaan van de hitte.