Zaterdag 22 juni, 2013

Verwachting voor vandaag; zaterdag:

Vandaag zijn er eerst mooie opklaringen en blijft het droog. In de loop van de ochtend raakt het vanuit het westen zwaar bewolkt en eind van de voormiddag gaat het licht regenen of motregenen vanaf de kust. De zone met lichte regen en motregen zal zich in de namiddag doorheen ons land naar het oosten verplaatsen en daarbij in betekenis gaan afnemen. De maxima schommelen tussen een frisse 16°C aan zee en 19°C in de kempen. De wind waait matig tot vrij krachtig en en aan zee dikwijls krachtig.

Verwachting voor vanavond en vannacht :

Vanavond trekt de zone met lichte regen en motregen naar Duitsland weg. Daarachter is het tijdelijk droog met opklaringen. In de nacht arriveren vanuit het westen enkele buien. Er worden minima verwacht tussen 10 en 13°C. Er waait een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind.

Verwachting voor morgen; zondag:

Zondag is het wisselend tot zwaar bewolkt met geregeld buien. Met maxima die klimmen naar 14 à 15°C aan zee en in de Ardennen en 18°C in de kempen is het fris voor de tijd van het jaar. Er waait wederom een matige en aan zee vrij krachtige of soms krachtige wind uit de zuidwest sector.

Vooruitzichten t/m donderdag:

Een depressie boven het noorden van de Noordzee beweegt zich maandag naar het noorden. Het blijft maandag nog wisselvallig met enkele buien. Vanaf dinsdag strekt het Azoren hogedrukgebied zich uit tot over de Noorse Zee en zal de atmosfeer gaan stabiliseren. De aangevoerde lucht blijft echter fris. Het is vanaf dinsdag wisselend bewolkt en de kans op buien zou moeten afnemen. De maxima schommelen tussen 14 en 19°C.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *